evo otkad sam promjenio grijač pali ok, kod mog štoreta uvjek je bio potreban grijač i morao se grijati, to mi rekao deda, on ga je kupio novog 1984.g. i od onda ga uvjek grije prije paljenja...imam pitanje...dali je moguća ugradnja nekakvog pokazivaća temperature motora na štore 402 super???
A jel se smije taj isti pokazivač temperature ugraditi na vodenu pumpu?? Pošto su i na njoj dva imbus čepa!
Na koji naćin ispravno i bez muke ozračit motor na štoretu 402...nakon zamjene filtera goriva,nestanka goriva i sl.?
Na koji naćin ispravno i bez muke ozračit motor na štoretu 402...nakon zamjene filtera goriva,nestanka goriva i sl.?
1. drukaj AC pumpu dok ne prestanu teći mjehurići na cijevi povrata prema spremnikuNa koji naćin ispravno i bez muke ozračit motor na štoretu 402...nakon zamjene filtera goriva,nestanka goriva i sl.?
Na AC pumpu nebu uspel naterati gorivo na lajtunge diza.Bez muke to ide malo teže. Uglavnom imaš na PVP-u dva odzračnika, jedan sa prednje a drugi sa stražnje strane, ključić 8 ti treba. Kad tu dobiješ gorivo onda otpusti lajtunge na diznama i pumpaj, kad krene gorivo na sva tri zategni i gas do kraja i pali. Odmah neće kresnut to je sigurno, zato trebaš pokušat par puta. Ako neće ni tada postupak treba ponivit. Zaštiti sa nečime alnaser da ne curi gorivo po njemu.
Na AC pumpu nebu uspel naterati gorivo na lajtunge diza.
Dovoljno je dobro odzračiti na Boš pumpi na ona dva šarafiča ključ 8 (treba propumpati pol litre nafte ako treba da se sav zrak odstrani iz sistema) i onda otpustiti lajtunge diza i izverglati ga dok na njih nejde čista nafta bez mjehuriča.
Kad se to sve poklopi i i izvrši mora paliti na ključ nakon stezanja lajtunga.
Nije mu loše pripomoči grijačem mada je motor topal