• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Stroj za rezanje granja iz vinograda

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,753
Tebi je to u oblacima....
U ovom slucaju rad je moment....a vremena nemas puno, naime tu treba iskoristiti i zamasnu energiju. Ispod 2 kw ne bude puno vajde, kak god se ti igral sa reduktorima.
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
u većinu tih ide grana po grana, samo je pitanje koliko je grana velika :D:
a gle, bilo koji reduktor je skuplji od elektromotora. ja sam prije par mjeseci poklonio ispravan motor od 5,5 kw. a prije par godina smo oko 60 komada bacili. nismo imali kud s njima. motora ima na svakom koraku i džabe su. motor od vešmašine je dobar za neki ražanj, ventilator ili vešmašinu :icon_mrgreen:
 

selec1

Novi član
Tu od
2 Kol 2014
Poruka
6
imam 3f struju tak da nije uopce problem stavit jaci motor ;)
svima puno hvala na savjetima jer uopce nisam znal kaj bi se moglo iskoristit u tu svrhu. sad trebam nabavit jednu od tih mašina i probat

i da, kaj se "reduktora" tice, ja sam u ovom slucaju mislil na prenos s remenicom, e sad videt u kojem omjeru. nikakve skupe getribe, zupcanici i slicno ;)
 

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,490
Trebam ideju kako da napravim sječkalicu slično stroju za rezanje metala, ono "gore-dolje"
Imam dva noža, iz dućana! 😛
IMG_20240822_135004.jpg
 

Najnoviji postovi

Na vrh