Kad čovjek vidi kako sve to ljepo izgleda, duša te zaboli kad vidiš kako sve to kad nas funkcionira.Kod nas je bilo došlo da se ni jedno tele nemože na placi prodat i onda se zatvorila placa, i sada ljudi muku muče dok nešto prodaju i onda ti nakupci ,šverceri dolaze kući i ucjenjuju ljude.Dane proda se sve do zadnjeg teleta i to je pravilo.
Je lako je reći udružite se al ajde ti to dokaži našim ljudima. Ja znam kad bi se udružili da bi se svašta toga dobrog dalo napraviti, ali evo jedan primjer godišnja skupština udruge holštajn goveda LS županije predsjednik udruge se stvarno potrudi i organizira to svake godine da je to milina tu bude i za jesti i za piti, ove godine čovjek ispeko odojka ,bilo kolača,domaćeg kruha piti koliko hoćeš i dođu samo 4 člana udruge i dvadesetak sponzora i što onda rećikako da se ljudi organiziraju kad neće doći ni jeti džabe a kamoli da se sastanu da bi nešto učinili bolje za sebe.Udružite se i ne dajte telad po 'švercerskoj' cijeni. Oni žive od toga da kupuju-prodaju, a i mesari moraju kupiti, pa neka oni kupuju po vašim cijenama. To je smisao ove zadruge u Austriji. Nema tamo ucjenjivanja. Koliko sam shvatio ni nema švercera, jer je aukcijska prodaja, pa je tele prodano uvijek po najvećoj mogućoj cijeni.