bio jučer sa Udrugom i morem reći da nisam baš oduševljen...pogotovo sa organizacijskim dijelom...
što se tiče samog natjecanja ono je išlo nekim svojim tokom...imali su traktore oko 90ks u prosjeku(bilo je i malo većih i manjih) i tu nema neke prevelike zamjerke...ako zanemarimo činjenicu da po meni takva natjecanja i nemaju baš prevelike veze sa našim stvarnim,svakodnevnim oranjem...
...čul sam poslije da je pobjedil neki Francuz...neznam točno što su sve suci gledali i po kojim kriterijima ocijenjivali...naši bili negdje oko sredine...
...uglavnom bilo je rečeno da nas bude tam sve čekalo(jer smo išli grupno,najavljeno i rezervirali karte),međutim dok smo došli, od svega tog apsolutno ništa...
-busa su nam sparkirali koji kilometar-dva od samog ulaza(a moglo se i puno bliže),
-od karata ni traga ni glasa(išel blagajnik sa nekom gospođom skroz na drugi kraj imanja po njih i čekali skoro jedan sat dok su se vratili)
-od obećanog vlakića koji je trebal voziti posjetitelje do samih parcela gdje natjecatelji oru također ništa(navodno grad nije odobril,pa smo imali pol sata pješačenja do do tam od samog ulaza)
-sami sajam je bil isto vrlo skroman...Deutz-Fahr i Massey su imali samo par izloženih traktora i još par sitnih sa priključcima, te izlagači sa prehrambenim proizvodima pod jednim šatorom...
-i još k svemu tome od jutra bura prašila ko luda...no popodne se primirilo(ajd barem to
rayer::mrgreen
...možda su ove ocjene i malo subjektivne,ali takav sam stekao dojam...
...poslije smo otišli malo do Zadra...sasvim druga priča
rayer:...sve uređeno i blista se(pogotovo dio starog grada te riva)...za svaku pohvalu ,jedino da smo došli barem tjedan dana prije da se malo brčkamo :mrgreen: ...nebi uopće ni išli na natjecanje :weedman::weedman::weedman: