• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktori koji koriste AdBlue

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ovak jedno dobrovoljno vatrogasm drustvo kod nas je dobilo kamion unimag s mercedesovim motorom i ima adblue i ako ga nema u spremniku elektronika blokira motor na max 1800okretaja i motor nema snage,a karnister od 20l kosta 130kn samo neznam di.
20l adblua potrosi sa oko 6 rezervara nafte.
Mislim da je to sve glupost i trosak i neko tu okrece ljepu lovu,za mene je to jedan veliki shit.:icon_hang:

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ja na poslu imam jedan kamion koji koristi Adblu i nevidim nikakvu niti lošu niti dobru stranu toga osim šta zna kad je hladan u vožnji ispušta paru tak da se iza njega napravi parna zavjesa koda ide lokomotiva sa tim da ako nema Adblua motor normalno radi i ništa se nedešava posebno znači sam servis garantira da se motoru ništa nemože desiti bez njega šta neznači da nije neophodan u radu motora

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Mislim da to nema veze s potrosnjom nego ekologijom i to su najnoviji motori tak da se je pazilo potrosnju kod konstrukcije i elektronike.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Vjeruj mi nama je nestalo a nije bilo za kupiti radil je bez njega i u servisu rekli da može to ne znači da možeš stalno voziti bez njega šta se snage tiče nisam baš ništa osjetil naprotiv kamion od 240 konja bez Adblua čak bolje prima gas i ide bolje po meni je to samo smetalo koje troši novce jer svejedno sav otrov od goriva ili se razgradi ili ne sve pada na zemlju našu svagdašnju ....

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
I ja dok sam vozio kamion isto nam je nestalo nikakvih blokada nije bilo kamion je iso isto s njim i bez a sta se tice potrosnje njega nemozes kontrolirat da ce ti 10lit bit za 100lit goriva npr to nema veze nekad ce ga vise potrosit nekad manje nema neke normalne potrosnje cini mi se da ovisi o kvaliteti goriva ako ima vise stetnih plinova vise i njega trosi!

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
L
I ja dok sam vozio kamion isto nam je nestalo nikakvih blokada nije bilo kamion je iso isto s njim i bez a sta se tice potrosnje njega nemozes kontrolirat da ce ti 10lit bit za 100lit goriva npr to nema veze nekad ce ga vise potrosit nekad manje nema neke normalne potrosnje cini mi se da ovisi o kvaliteti goriva ako ima vise stetnih plinova vise i njega trosi!

Ipak je povezan s lambda sondom i ak ga nema kompjuter cita krive rezultate i ne daje dovoljno goriva radi eko norme i gusi motor,e sad mozda je to kod vas iskljucil ili stelal,inace ti motori imaju 2 lambde sonde,katalizator i filter cestica koji se s vremenom sam cisti,to ti je kad novi pasat dimi malo jace pa mislis da mu je motor u banani,i kad cisti taj filter gori jedna lampica i nesmijes ugasit motor dok to ne odradi.
Da se vozis bez adblua ode taj filter cestica u auspuhu a skup ko dragi kamen.

Ko ima na traktoru to nek pogleda na auspuhu ima 2 zice jednu kod grane jednu malo dalje.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
L

Ipak je povezan s lambda sondom i ak ga nema kompjuter cita krive rezultate i ne daje dovoljno goriva radi eko norme i gusi motor,e sad mozda je to kod vas iskljucil ili stelal,inace ti motori imaju 2 lambde sonde,katalizator i filter cestica koji se s vremenom sam cisti,to ti je kad novi pasat dimi malo jace pa mislis da mu je motor u banani,i kad cisti taj filter gori jedna lampica i nesmijes ugasit motor dok to ne odradi.
Da se vozis bez adblua ode taj filter cestica u auspuhu a skup ko dragi kamen.

Ko ima na traktoru to nek pogleda na auspuhu ima 2 zice jednu kod grane jednu malo dalje.

Kolega kamion je bio mercedes automatik 220ks novi dosao iz tvornice mi smo mu tocili drugi put adblu znam da smo se 1 dana vozili bez njega i natocili ga na benzinskoj u dugoj resi u karlovcu jer ga nisu nam poslali iz firme i znam kak je bilo ne pricam neke nebuloze i znam ja di su sve te zice i lamba sonde jer sam cijeli motor pregledo jer volim svasta vidit

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kolega kamion je bio mercedes automatik 220ks novi dosao iz tvornice mi smo mu tocili drugi put adblu znam da smo se 1 dana vozili bez njega i natocili ga na benzinskoj u dugoj resi u karlovcu jer ga nisu nam poslali iz firme i znam kak je bilo ne pricam neke nebuloze i znam ja di su sve te zice i lamba sonde jer sam cijeli motor pregledo jer volim svasta vidit

Ne velim da nisi u pravu a i mozda nije do kraja nestal,mozda ga je bilo jos malo?
Kak je taj dan isel jel dobro vukel?

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Nestalo ga je dan prije pa smo se jedan cijeli vozili bez njega a tek treci dan ujutro natocili kamion je iso skroz normalno nikakvih problema i morao je ic dobro ja neznam jel imao i tisucu km:(giggle):

Najnoviji postovi

Na vrh