I ja dok sam vozio kamion isto nam je nestalo nikakvih blokada nije bilo kamion je iso isto s njim i bez a sta se tice potrosnje njega nemozes kontrolirat da ce ti 10lit bit za 100lit goriva npr to nema veze nekad ce ga vise potrosit nekad manje nema neke normalne potrosnje cini mi se da ovisi o kvaliteti goriva ako ima vise stetnih plinova vise i njega trosi!
L
Ipak je povezan s lambda sondom i ak ga nema kompjuter cita krive rezultate i ne daje dovoljno goriva radi eko norme i gusi motor,e sad mozda je to kod vas iskljucil ili stelal,inace ti motori imaju 2 lambde sonde,katalizator i filter cestica koji se s vremenom sam cisti,to ti je kad novi pasat dimi malo jace pa mislis da mu je motor u banani,i kad cisti taj filter gori jedna lampica i nesmijes ugasit motor dok to ne odradi.
Da se vozis bez adblua ode taj filter cestica u auspuhu a skup ko dragi kamen.
Ko ima na traktoru to nek pogleda na auspuhu ima 2 zice jednu kod grane jednu malo dalje.
Kolega kamion je bio mercedes automatik 220ks novi dosao iz tvornice mi smo mu tocili drugi put adblu znam da smo se 1 dana vozili bez njega i natocili ga na benzinskoj u dugoj resi u karlovcu jer ga nisu nam poslali iz firme i znam kak je bilo ne pricam neke nebuloze i znam ja di su sve te zice i lamba sonde jer sam cijeli motor pregledo jer volim svasta vidit