• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske gume

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Da ti hvala stisnem?

Kršiš prava foruma, ne smiješ citirati nikad zadnji post..

Tema su gume, dosta off-a.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Ja lijepo napisah post a ti odma podbodes s mojim "plavcem"...sta si ljubomoran sad ili sta...to da krsim pravila...pa daj no prijavi me adminu, mozda me napokon frknu s foruma kad nece na moju lijepu zamolbu.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ja lijepo napisah post a ti odma podbodes s mojim "plavcem"...sta si ljubomoran sad ili sta...to da krsim pravila...pa daj no prijavi me adminu, mozda me napokon frknu s foruma kad nece na moju lijepu zamolbu.

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
Mozda se nekada desi da se kod starijih traktora nesto pokvari, ali se brzo i oprave a kad se naprimer na new hollandu nesto pokvari nemozes nista sam opraviti.Ja imam tri traktora koji imaju skoro 40 godina i garantujem da ovi noviji nece ni upola toliko trajati.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Ako netko ne prati temu Zetor, moj 6245 je dobio nove gume.. 17 godina su bile stare zadnje Barum.

Izbor je pao na Mitas dijagonale naprijed 8pr i nazad Cultor rd01:

29ebeea447e78249c615e5bb353b4030.jpg

8380da198eabb3fbfca8891d46339a87.jpg

331064197a84741279d05dee70daea8e.jpg

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Mozda se nekada desi da se kod starijih traktora nesto pokvari, ali se brzo i oprave a kad se naprimer na new hollandu nesto pokvari nemozes nista sam opraviti.Ja imam tri traktora koji imaju skoro 40 godina i garantujem da ovi noviji nece ni upola toliko trajati.
Pricas gluposti. Potkrijepi tvrdnje.

Kolega je kupio odlicne gume i to je to. Jos da uzme nazad uske to bi bio pravi posao.

Ni jedan posao sto ja radim solac ne radi bolje od duplo jaceg i veceg dupljaka.
56fcc1f2a3132c151bfd910b45d27516.jpg

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Bolje je s većim definitivno, samo recimo iskreno radim sa svojim DF 4.51 od ove godine međurednu i smatram samo da je malo predugacak, ali ide.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Gdje ne bi bilo bolje, klima, radio puno udobniji traktor.. Samo gas :).

Recimo da hoću preći na neku špricu 600l i 4 reda kultivator bolje mi je složiti uske nazad na 6245 nego uzimati nekog jačeg solca.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Sve ovisi o samoj parceli,kako bih ja radio sitne poslove s duplakom na parceli dužine 83 metra,i širine 75 metara? Nijedan duplak se tu ne može okrenuti u dva poteza,pa čak ni svaki solac,znači da bi mi trebala čitava vječnost naprijed-nazad,ili bih puno gazio,ili morao ostavljati veliku uvratinu...
Kad su iza veliki tereti,kad teren visi,onda je bolje da je traktor čim veći,i da ima prednji pogon pa ga je lakše kontrolirati...

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Imam i ja takvih parcela koje su šire nego duže.. A najdulja parcela mi je valjda oko 300 možda 400 metara..

Ti si u ravnu, pa tu nema puno brige.. Kod nas u brdu je druga situacija.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Sve ovisi o samoj parceli,kako bih ja radio sitne poslove s duplakom na parceli dužine 83 metra,i širine 75 metara? Nijedan duplak se tu ne može okrenuti u dva poteza,pa čak ni svaki solac,znači da bi mi trebala čitava vječnost naprijed-nazad,ili bih puno gazio,ili morao ostavljati veliku uvratinu...
Kad su iza veliki tereti,kad teren visi,onda je bolje da je traktor čim veći,i da ima prednji pogon pa ga je lakše kontrolirati...

A jesi našao primjer..Pa nemaš sve parcele takvog oblika..
Bitno je da se prilagodiš načinu obrade zemlje sa onim kaj imaš..Meni nebi smetalo da je traktor veči i da dođem na takvu parcelu..Napravio bi najbolje kak znam i to je to,idemo dalje na drugu..bez puno mudrolija,jel traktor duplak,pa jel se okrene u potez ili dva,ili dal ču pogazit ovoliko ili onoliko..

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Nemam zbog čega biti ljubomoran. Ali ne možeš reći da se Zetor kvari svaki drugi dan, otkud ti znaš dal ja šerafim ili ne. Eto samo to.

Pisal si mi privatno x puta...samo kaj se tu svi kvarovi kriju ko zmija noge.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
A jesi našao primjer..Pa nemaš sve parcele takvog oblika..
Bitno je da se prilagodiš načinu obrade zemlje sa onim kaj imaš..Meni nebi smetalo da je traktor veči i da dođem na takvu parcelu..Napravio bi najbolje kak znam i to je to,idemo dalje na drugu..bez puno mudrolija,jel traktor duplak,pa jel se okrene u potez ili dva,ili dal ču pogazit ovoliko ili onoliko..

Nisu sve,ali većina jest...
A dobro,očito imaš vremena,i ne smeta ti gaženje, kod mene nije tako.

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
Pricas gluposti. Potkrijepi tvrdnje.

Ja imam rodjake u Hrvatskoj mesto pored Vukovara i oni imaju new hollande i deut fahr traktore i znam da kod njih stalno kad se nesto pokvari dolaze serviseri jer nemugu nista sami.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Imam i ja prijatelja kojemu serviseri mjenjaju sijalice pa to ne znaci da ne moze sam.
Vjerovatno ni jedan novi nece dozivit 40 godina kao tvoji jer ce za 10 godina napravit vise sati nego tvoji svi zajedno.
Pitaj rođake ako su tako losi zapadni dal ce mu iduci traktori biti rusi i kinezi? Ili pak polovni imt.

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
Moji prave po 500-600rs godisnje.Nisam ja rekao da su losu sigurno su bolji od rusa i kineza,ali kazem da ovo sto sada prave nije kvalitet kao sto je nekada bio.

Najnoviji postovi

Na vrh