Raplinović
Novi član
- Tu od
- 26 Svi 2014
- Poruka
- 17
Razumijem i u pravu si. Šta preporučuješ između ove dvije gume?
Iskreno, ne znam. Traktor je na OPG-u na kojem radim, al nedavno je mijenjana lamela i sad se konačno normalno ušalta u 5. brzinu jer do sad je to bila lutrija. Zašt ne bi izdržo? Već duže vrijeme on ne radi ništ drugo osim što tera mikericu i vozi silažu kad je siliranje iz razloga što je prelagan za svoju konjažu. Uglavnom, gume nisu nigdje ispucale osim što su na pol potrošene.A kaj je Same izdržal toliko sati?
S koliko kvarova?
Nisam siguran, al mislim da je stavljena obična, al velim da nisam siguran.Jel vračena keramička lamela?
Koji je to OPG, može i na pp odgovor.
Nije, keramička je.Nisam siguran, al mislim da je stavljena obična, al velim da nisam siguran.
OPG Piškorić, Trema
Nego, oće mi ko preporučit neke dobre radijalne gume il ne? U pitanju je IMT 539 i isključivo me radijalne interesiraju. Gume na onom Sameu što sam sliko su na ripnama izdrapane iz razloga što su puno na betonu tj. u silosu pa kad se s miksericom zaletava u silažu, normalno da kotači prokližu.
U pravu si, pito sam ga jučer i reko mi je sa je vraćena opet keramička. Uglavnom, traktor je ipak prelagan za svojih 100 ks, a strojevi se održavaju redovno.Nije, keramička je.
Taj gazda je jako nezadovoljan tim traktorom, rekel je da je to traktor samo za miksericu vuči po ravnom..... nezna gde se izgubilo tih 90-tak konjiča. Zbog toga je kuplung i otišel u vječna lovišta.
Inače jako pažljiv gazda prema strojevima
Ne bi 12.4 tj. 320/85r28 iz razloga što bi traktor s njima trebo bit malo brži, a malo slabiji. Stavljo bi isključivo njegovu oroginal dimenziju znači 280/85r28. Vidim da ljudi hvale BKT-a i da su zasovoljni s njim, uostalom njihove radijalne gume su prva ugradnja na nekim Same traktorima, kolko sam vidio u “Poljo-plus” firmi.Vidi BKT gume, jedan blizu mene stavio na 539 ali 12.4, super mu stoje, a i zadovoljan je njima.
Kod Oblaka u Sloveniji je Taurus u toj dimenziji trenutno 2.800,00 kn po komadu, al ne znam jel mu dostava besplatna il se plaća. Neki su pisali da je besplatna, neki da su platili…Ma niš bkt bolji je taurus ako ćemo o kvaliteti.
Ima kod oblaka u Sloveniji
Vidiš, nisam razmišljo o tome… Baš me zanima kak bi to izgledalo na 539, zapravo se nadam da bi bilo dost mjesta do blatobrana s unutarnje straneMožeš staviti 320/70r28, koja je šira, a 2,5% niža od 280/85r28. Dobiješ bolji grip i robusniji izgled, a ne gubiš na snazi.
Sehu ipak ne bi, Mitas il Taurus radijalne.Možeš i SEHA radijalne. Vrlo solidno izgledaju.
Iz kojeg razloga bi mijenjo dimenziju? Vjerovatno ima veze.Pozdrav, imam na 577dv zadnje gume speedway 15.5 38, a naprijed 9.5 24...
Zanima me, dali prijenosni omjer za prednji pogon dozvoljava da stavim naprijed 11.2 24
Ima kolega @Tommy sve 4 radijalne Seha na Zetoru, pa ga pitaj za dojmove iz prve ruke.Sehu ipak ne bi, Mitas il Taurus radijalne.