• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske gume

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,520
Ja sve 4 jednako - 1,8 i opet sam zadovoljan. Kak posljednjih godina traktor kod mene puno vremena misuje, a jako malo radi, počelo mi je neugodnosti stvarati sjlijeganje gume od mirovanja. Jedno vrijeme kod početka korištenja se i po asfaltu zibam na traktoru kao da vozim po neravnom terenu. Moral bi ga stavljati na klocne, barem zadnji kraj.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,188
@iwanho, to je problem tvrde podloge (i sam ga imam).
Da stoji vani v blatu, ne bi bilo takvih problema ;)
 

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,661
Pa tvoji se sada i voze po blatu i mekanom kad si postavili električarske trake na ulaz u dvorište.
Ili su to prepreke da ne dođu kakove coprnice?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

turke

Član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
95
Kod nas na kombajnu prednje mijenjali obadvije . 6-7 godina i gotovo . Ispucale na bočnoj strani . Samo mi jedino nije jasno kak je spucala samo na vanjskoj strani skoro između sake ripne , a s unutarnje strane ništa . I kukuruzovinu to je čudo jedno kolko trga gumu dok gazi po oštrčku .
 

4340

Dobro znana faca
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
440
Da, to za štore(tak kod nas to zovu) od kukoruzovine sam čuo da uništava gume da je to katastrofa. Očito na nagibma se oslanja više na vanjske stranice gume i onda one puno više trpe i prije pucaju. Kad se još tome dodaju visoko težište i velika težina, a i možda premali tlak stradavaju gume brzo. I onda dojdes nekom uslužno kombajnirat, a on računa kolko goriva potrošiš.
 

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
175
Koje gume da stavim na proximu 6441 da mi bude za univerzalan rad, tj. međurednu obradu i oranje. Naravno ima prednju vuču. Trenutno su na njemu 16.9r30 i 320/70r24. Inaće se ne kužim u gume niti malo, i prvi mi je put da ih kupujem. Nadam se samo da su dosadašnje bile u optimalnoj dimenziji za pogone...
 

Najnoviji postovi

Na vrh