• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TRITIKALE sjetva-žetva '07.-'24

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
344
Ja sam ga lani sijao u proljeće kao jari i bio je solidan, pa sam onda tu prvu reprodukciju posija na jesen i ove godine je bio odličan. Zrno je krupno, čisto bez primjesa, nema pokidanih klasova, slame, pljeve... na prvu izgleda kao pšenica i dosta je otporan na polijeganje. Ove godine ću ga opet posijati i to isto onaj lanjski iz prve reprodukcije, malo veća sjetvena norma pa kako mu Bog da. Sjeme sam također kupio u Fitoprometu, ali meni su rekli da je to francuska kuća i da je sjeme fakultativno, znači može se sijati na jesen i u proljeće.
Po meni preporuka za svakog
Posijao isti taj iz Fitoprometa početkom 10. mj., izgleda dobro, dobio KAN početkom 3. mjeseca, 3x15 pred 14 dana, ali još nije počelo vlatanje, neki su sijali poslije mene pa je vlatanje skoro završilo. Bojim se problema ili je samo pitanje sorte tritikala?

Najnoviji postovi

Na vrh