• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tu smo, vele, u novom svijetskom poretku je spas....

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
zašto nije tak govoril kad se bogatil na co2 procentima zemalja trečeg svijeta ...licemjerac jedan podrti ...stisla starost i bolest pa ga zapekla savjest ,

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,953
Ljudi to nebu dobro. Ak bu jedna svjetska vlada kam bumo mi sa našom?

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Misliš?
Ili se nada da će biti No.1 prije neg krepa.

Zajebanciju na stranu, činjenica je da sve što u očima sadašnjosti izgleda utopistički u nekoj skoroj ili daljnjoj budućnosti postane činjenično stanje.
A budućnost sadašnjice grabi ogromnim ubrzanim koracima naprijed, i samo je pitanje trenutka kada će se od inicijalne ideje pretvoriti u sadašnjost.
Tko će se toj ideji suprostaviti? Vlade, masa? Kojiko stepena je potrebno prije nego se centralna vlast prenese na grupu pojedinaca iz koje će se izdići jedinka koja će imati centralnu, vrhunsku moć?
Pogledaj film "Idiocracy" - čista sintaksa budućnosti čovječanstva.

Prekjučer smo pričali preko skajpa sa prijateljem koji je proljetos odselio sa obitelji na Floridu. Iznio je jednu zaprepaščujuću činjenicu o kojoj ja govorim već dugo vremena - nedostatak promišljanja i inovativnosti kod ljudi, uzrokovan dostupnom tehnologijom, koja je sa jedne strane napredak čovječanstva, a sa druge zatupljuje jer su sve informacje dostupne klikom miša i mozak više nema potrebe tražiti izlaze i razvijati samostalnu kreativnost i inovativnost.
Veli on, bili su u društvu i on je otvorio flašu piva upirnjem čepa druge o čep one koju je otvarao - dakle, bez otvarača. Svi su zinuli od čuđenja, nikome nije bilo jasno kako je moguće skinuti čep bez otvarača - ako nemaš otvarač pri ruci, pivu tamo popiti nećeš, nikome ne pada na pamet potražiti neko drugo rješenje. Postao je "heroj ulice" i još uvijek živi na toj slavi.

Tako da je ovo doba ubrzanog napretka zapravo siguran put ideji prema centralnoj vlasti pojedinca nad cijelokupnim čovječanstvom, možda ne za vrijeme našega života, ali u nekoj budućnosti sigurno da.
Zapravo je taj put započeo federacijom Amerike, Britanije, unijom Europe, a završiti će se nakon što svi kontinenti naprave to isto - time će utrti put konačnoj federaciji cijeloga svijeta sa jednim vladarem na vrhu.

Misliš li da to nije moguće?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
frka je njega za lovu , izrodom jedne vlade nastaju nove banke u koje bude premjstio novac ..s obzirom da mu sad propada bez obzira na iste brojeve utrostručil bu vrijednost a time i moč .

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,953
Tema je puno ozbilnija da bi joj se pristupilo na ozbiljan način.Uzrok svemu je što se čovjek pobunio protiv Boga i Njegovih zapovijedi. A Pismo nam veli tko je začetnik pobune. Modernizam je sinteza svih zala. Ali to je neka druga tema koju ne bi ovdje potezali. New age je zavladao umovima modernog čovjeka i propagira da je čovjeku sve dozvoljeno. Jedna svjetska vlada se već dugo ostvaruje kroz jednu svjetsku religiju i ekumenizam , a predvodnik je sami vrh Crkve. Preporučam blogove Krug zemaljski i O dosta toga i što dublje.

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,953
Sve to napočatku stvara otpor , a kasnije se objeručke prihvati. Sjetite se samo Gmo fore i protivljenja. Danas od svih seljaka samo ih neće oni koji još nisu čuli za to . Tako je bilo i sa ulaskom u EU, mlijekom , rashladnim vitrinama, gospodarskim pojasom, žicom na granici itd. itd....

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ih @Darijus,valjda nešto po sistemu onoga u filmu "Peti element" - dobiš bodove umjesto gotovine.
Pa kad ti dođe mušteria na plac i zatraži kilu krastavaca, ti joj veliš - na moj račun br taj i taj prebaci tri i pol svoja boda, a te bodove dok se budeš tel tuširari ti bude komputer nabrzaka pogledal i izvijestil te - na brzinu si operi rit jer noge ne buš uspjel, na računu imaš još samo bod i pol, a to ti ni dostik i za noge oprati, ali nisu ti noge bitne jer ih budeš turio u cipele, a riti ti je izložena blizu nosa ljudi. :icon_mrgreen:

A šuška se već neko vrijeme da se na gotovinske transakcije naplačuje provizija jer banka ima trošak. Žele nametnuti sve transakcije preko virtuale, novac se više uopće ne bi tiskao, jednostabvvno bi nestao iz upotrebe. Kao, tisknje novca je trošak, fizička manipulacija tiskanim novcem je trošak, čak se žele uvesti i negativne kamate na novac deponiran u bankama. Ilitiga, da ukoliko želiš držati lovu u banci ti njoj plačaš za to.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Sve to napočatku stvara otpor , a kasnije se objeručke prihvati. Sjetite se samo Gmo fore i protivljenja. Danas od svih seljaka samo ih neće oni koji još nisu čuli za to . Tako je bilo i sa ulaskom u EU, mlijekom , rashladnim vitrinama, gospodarskim pojasom, žicom na granici itd. itd....

E vidiš, o tome se radi - nije da narod hoće, nego se narod ne pita.
A narod, bez obzira što ga se ne pita ne poduzima ništa. Zapravo poduzima - trkelja doma u naslonjaču o tome, ali niti ima kritične mase, a niti vođe koji bi pokrenuo kritičnu masu da je ima da se to izmjeni.
Postali smo nebiti, manipulativni. I oni to znaju. Pa kada žele nešto provesti to i naprave.sistemom dva koraka naprijed, jedan natrag ako se javno mnijenje začuje. Pa kada se malo primiri, opet dva koraka naprijed.......
I zato će car svih careva prije ili kasnje zavladati svijetom, a Bog će ostati samo kralj.
Gejc ili neki drugi, nebitno je - iste ćemo radilice biti.

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,953
Izgleda da si slabo naučila iz povijesti. Svi silnici i sva društvena uređenja koja rade protiv Gospodara Neba i Zemlje moraju propasti. Vidim da ne razlikuješ pojam gospodar sa malim i velikim G ,kao ni Kralj od kralj. Prouči Gospodar gospodara i Kralj kraljeva.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Eh, mislim da ti nešto iz povijesti ne vidiš dobro - sva su društvena uređenja kroz povijest ista, zasnovana na istom principu - samo imaju drugačije nazive.
Koja je razlika između robovlasničkog i demokratskog društva?
Imaš dvije kaste, dva staleža - gospodare i robove, samo što se u demokratskom društvu robovi ne zovu robovi nego dužnici po kreditima, bankovnim karticama......feudalnom su kmetovi i feudalci - kmetovi i opet robovi na tuđem posjedu u službi gospodara....sve ti je to moj @robelar isto, pa ako hoćeš i sa vjerom - i tu imamo gospodara i podanike.
Uvijek je narod koljeno ispod gospodara - bio on gospodar ili Gospodar - pokornost i služnost.
I kada razmisliš dublje, nije li upravo ta vjera temelj za podložnost služnosti gospodaru - bio on gospodar ili Gospodar?

Razlikujem ja I Kralja i kralja i Gospodara i gospdara i sa razlogom sam napisala onako kao sam napisala.
3634865524.gif

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,953
Ideja koju zastupaš se srušila kao kula od karata ali u krvi. Nije li Francuska revolucija ili komunizam kasnije propagirao tvoje ideje jednakosti. Ne znam sjećaš li se ,,jednakosti" koju zastupaš za vrijeme tzv. samoupravljanja, jedan vid komunizma. Svi su isti , imaš ti auto i stan imam i ja. Samo ti voziš mercedes a ja jugo, ti imaš trosobni a ja jednosobni stan. Ti radiš i imaš posao kao i ja , samo si ti direktor i imaš deset puta više od mene radnika. Vjerojatno si čula onu Tko bi gori sad je doli , samo što je Onaj gori uvijek gori ,I DOK TO LJUDI NE PRIZNAJU IMAMO ONO ŠTO IMAMO.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
A gle, kad si već zašao tako duboko - ideja komunizma je bila zapravo identična načelima krščanstva - radiš koliko možeš, dobiješ koliko trebaš.
No, kao i uvijek, ljudski faktor je taj koji napravi zajeb - od nas deset će se uvijek naći jedan koji ne bi radio a uzeo bi. Ili bi uzeo više nego treba.
I nije tolki problem u tome što nemamo svi jednake potrebe pa netko treba više, netko manje, nego baš u tome što taj netko želi više nego mu treba.

Zeznuto, jel?

I do čega sada dolazimo?
Čovjek treba gospodra, treba ograničenja, jer ako nema ograničenja zači će u tuđe pravo.
Dakle - totalna demokracija niks, totalna demokracija vodi u anarhiju.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
7,111
A šuška se već neko vrijeme da se na gotovinske transakcije naplačuje provizija jer banka ima trošak. Žele nametnuti sve transakcije preko virtuale, novac se više uopće ne bi tiskao, jednostabvvno bi nestao iz upotrebe. Kao, tisknje novca je trošak, fizička manipulacija tiskanim novcem je trošak, čak se žele uvesti i negativne kamate na novac deponiran u bankama. Ilitiga, da ukoliko želiš držati lovu u banci ti njoj plačaš za to.

bem ti miša, nadam se da bumo ti i ja crknuli prije nego nestane gotovine...:p:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,913
Pa i već sad je kamata na a vista štednju 0,01%. To je destimulativna kamsta, a slijedeći korak su negativne kamate.
Gotovina nema traga i to je problem. Bez gotovine nema sive ekonomije, paralelnog tržišta, korupcije, kriminala, utaje poreza, ali se i svakom gleda u želudac ibmoze ga se natjerati "da krešo od gladi" blokiiranjem računa. Isto tak se vidi gdje, kad, kaj i koliko "je pojel, s kim i koliko je platil kurvu". Dakle, uz mobitele, totalna kontrola nad čovjekom, pojedincem, državom i društvom.
Nevidljivi okovi, strašnije od svih tijekom cijele povjesti čovječanstva.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh