• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

upala pluca kod janjadi

Papcina

Član
Tu od
31 Sij 2011
Poruka
373
pozdrav

imam problem s jednim janjcem... izgleda da ima simptome upale pluca...
ima oko tjedan dana starosti, a okotio se tocno u periodu ove jake buretine i hladnoce kod nas na kvarneru, pa pretpostavljam da je to od hladnoce dobio...

trenutno je vec treci dan u konobi na toplom kod grijanja i hranimo ga na dudu.. nema bas nekog apetita za jest, jedva stoji na nogama, i brzo diše tj "pumpa", tu i tamo zakaslje.

S cime probati lijeciti od dostupne "medicine"?

druga janjad nema nikakvih slicnih problema
hvala!
 

uskok1711

Novi član
Tu od
1 Sij 2015
Poruka
7
Ja sam svoje janje spasio sa SUSTREPEN 1 mill na janje i NILVERM 1 mill na janje daj injekciju u butić, nadamse da nisi zakasnio i da ćete ga spasiti. Ponovite drugi dan sa istom dozom.
 

Papcina

Član
Tu od
31 Sij 2011
Poruka
373
nazalost, kasno je... al svejedno hvala, mozda ce pomoci ubuduce (nadam se da nece trebati)
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
Nilverm se ne daje uzastopno. Bacate novac i radite štetu janjetu starom par dana. Da je medicina tako jednostavna, svaka baba bi imala ordinaciju.

Nitko ne spominje tjelesnu temperaturu, svi odmah idu na mililitre.
 

uskok1711

Novi član
Tu od
1 Sij 2015
Poruka
7
Znam da je nezahvalno davati ikakve savijete oko ljekova, u ovom slućaju mije bilo žao janjeta i eto morao sam nažalost kasno za razliku od vas abrkili koji niste niti pokušali pomoći. Sad je manje važno objašnjavati da je Nilverm širokog spektra i bacanje novaca.
 

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,940
Kako možeš znati kad sam ja pročitao post. Već je bilo kasno. Možeš reći hvala za drugi put da znaš...

Upale svih vrsta se liječe antibioticima, a nilverm je sve samo ne antibiotik.
 
Na vrh