• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
 • Molim članove da na ovoj dole temi komuniciraju o pomoći postradalima od potresa na Banovini.
  Naglasak je na pomoći selskim gospodarstvima, jer njih se obično zaboravi u ovakvim tragedijama.
  LINK NA TEMU

Upute za ubacivanje slika

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,623
Prelaskom na XenForo forumski softver uvedena je jedna velika novost u vezi postavljanja slika u postove. Slike više ne morate postavljati na vanjske servise za pohranu slika koji često danas rade, a sutra ne rade, već ih možete direktno učitati sa svog računala ili mobilnog uređaja na server Poljoprivrednog Foruma.

Postaviti sliku u post je vrlo jednostavno i ima nekoliko načina.
 • Na desktop računalima možete sliku jednostavno mišem dovući na mjesto gdje želite da se slika u postu pojavi.
 • Druga opcija je da mišem odaberete mjesto u tekstu na kojem želite umetnuti sliku, nakon toga kliknite na ikonicu u editoru i odaberite želite li sliku učitati s računala ili imate spremnu URL adresu slike s interneta.
 • Sliku u post možete dodati kao privitak, za tu opciju kliknite na ikonu Priložite datoteke ispod polja za unos teksta i učitajte jednu ili više slika odjednom. Maksimum po postu je 3 slike. Nakon što ste sliku učitali kao privitak možete ju ostaviti kao privitak ili dodatno ubaciti u tekst posta klikom na gumb Unesi: Sličica ili Puna veličina.
 • Ako dodajete sliku s interneta kopirajte direktni URL slike (počinje s https, a završava s jpg, png, gif, svg itd...ovisno o ekstenziji slike), kliknite u editoru na ikonu za ubacivanje slika i odaberite malu ikonu sa simbolom lanca (dvije karike lanca). Otvorit će se polje s poljem za unos URL adrese slike, kopirajte ovdje URL adresu slike i kliknite na gumb unesi.
19427

VAŽNE NAPOMENE:
 • Slike koje postavljate u poruku obavezno odvojiti od teksta, po vertikali. Slika ne ide u isti red kao i tekst. Kad umećete sliku, kliknite enter 1 puta nakon teksta i onda stavite sliku, isto tako ako pišete dalje, kliknite nakon slike 1 puta enter da bi prebacili tekst u novi red. NAPOMENA: ponekad je nakon ubacivanja slike teško doći s kursorom u prostor ispod slike, kako bi mogli kliknuti na ENTER i nastaviti pisati tekst. Taj problem možete riješiti klikom na STRELICA DOLJE tipku na tipkovnici te nakon toga klikom na ENTER. Sada će se kursor nalaziti u redu ispod slike.
 • Izbjegavajte opskurne servise za hosting slika. To su oni na kojima vam nije potrebna registracija i koji prikazuju hpetinu reklama (uključujući i porno sadržaj).
 
Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh