• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Upute za ubacivanje slika

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

zaja

Administrator
Osoblje foruma
Tu od
16 Tra 2007
Poruka
1,935
Prelaskom na XenForo forumski softver uvedena je jedna velika novost u vezi postavljanja slika u postove. Slike više ne morate postavljati na vanjske servise za pohranu slika koji često danas rade, a sutra ne rade, već ih možete direktno učitati sa svog računala ili mobilnog uređaja na server Poljoprivrednog Foruma.

Postaviti sliku u post je vrlo jednostavno i ima nekoliko načina.
  • Na desktop računalima možete sliku jednostavno mišem dovući na mjesto gdje želite da se slika u postu pojavi.
  • Druga opcija je da mišem odaberete mjesto u tekstu na kojem želite umetnuti sliku, nakon toga kliknite na ikonicu u editoru i odaberite želite li sliku učitati s računala ili imate spremnu URL adresu slike s interneta.
  • Sliku u post možete dodati kao privitak, za tu opciju kliknite na ikonu Priložite datoteke ispod polja za unos teksta i učitajte jednu ili više slika odjednom. Maksimum po postu je 4 slike. Nakon što ste sliku učitali kao privitak možete ju ostaviti kao privitak ili dodatno ubaciti u tekst posta klikom na gumb Unesi: Sličica ili Puna veličina.
  • Ako dodajete sliku s interneta kopirajte direktni URL slike (počinje s https, a završava s jpg, png, gif, svg itd...ovisno o ekstenziji slike), kliknite u editoru na ikonu za ubacivanje slika i odaberite malu ikonu sa simbolom lanca (dvije karike lanca). Otvorit će se polje s poljem za unos URL adrese slike, kopirajte ovdje URL adresu slike i kliknite na gumb unesi.
19427

VAŽNE NAPOMENE:
  • Slike koje postavljate u poruku obavezno odvojiti od teksta, po vertikali. Slika ne ide u isti red kao i tekst. Kad umećete sliku, kliknite enter 1 puta nakon teksta i onda stavite sliku, isto tako ako pišete dalje, kliknite nakon slike 1 puta enter da bi prebacili tekst u novi red. NAPOMENA: ponekad je nakon ubacivanja slike teško doći s kursorom u prostor ispod slike, kako bi mogli kliknuti na ENTER i nastaviti pisati tekst. Taj problem možete riješiti klikom na STRELICA DOLJE tipku na tipkovnici te nakon toga klikom na ENTER. Sada će se kursor nalaziti u redu ispod slike.
  • Izbjegavajte opskurne servise za hosting slika. To su oni na kojima vam nije potrebna registracija i koji prikazuju hpetinu reklama (uključujući i porno sadržaj).
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh