• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ursus 335 karike

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Kupio sam ursus 335 73g motor jako ljepo radi ne dimi ,pali bez problema no ima jako veliku podkompresiju jako baca ulje kraj mjerača ulja i dimi na odušak .Zanima me dali je za skidanje korita(karter)motora potrebno odvojiti motor i zvono kuplunga, pošto sumnjam da je pukla neka karika .Hvala na odgovoru I POZDRAV IZ ZAGORJA.
 

Comi014

Novi član
Tu od
19 Stu 2008
Poruka
14
Za skidanje kartera moras odvojiti kolevku prednjeg mosta,tj mozes je popustiti malo i pomaci napred,mada nije neki posao i skinuti je nacisto.Nije potrebno odvajati zvono i rasklapati traktor na pola.Inace jako zgodan motor,za nevolju bi mogao uraditi generalku i u njivi.
Pozdrav
 

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Odlično, radio sam to jednom na zetoru 2511 ali mi je ovdje to izgledalo kompliciranije.Još uvijek nisam siguran u čemu je problem jer motor stvarno ljepo radi...jeli moguče da probije dihtung glave baš prema kanalu podizača ventila? Pozdrav i hvala na odgovoru.
 

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Zna li tko na koliko se kila stegne glava , i koliko leteči ležajevi na ursusu 335 .Hvala..
 
D

danijel028

Guest
mursanic kaže:
Zna li tko na koliko se kila stegne glava , i koliko leteči ležajevi na ursusu 335 .Hvala..
Ja sam stegnuo glavu na 8 kg a leteče samo sa gedorom kad sam radio generalku prije 4 godine! Nisam nikad ni dotezao glavu!!
 

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Kažeš da si radio generalku ,možeš li mi reči dali se pikse-cilindri lako zamijene ili ih treba uprešati .HVALA
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,940
pikse vadiš sa radapcigerom sve dobro očistiš gumice namaži sa simom i rukom gurneš nove pikse u blok. Pazi da ti nebudu nove pikse niže od bloka. Ako je potrebno stavi ispod pikse 2 bakrene pločice. Glava ti ide na 22 do 24 kile glavni ležajevi na 16 a leteči na 8 do 10 kg
 

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
E svaka čast,daj mi reci samo za ove bakrene pločice kako se zovu i dali se kupuju prema debljini.Pozdrav..
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,940
koliko sam ja upoznat nema ih prema debljini ali novu pločicu moraš popustiti jer su dosta tvrde pa se ona lakše stisne. Inače moraš doro paziti da ne pretjeraš sa pločicama jer onda nemožeš dovoljno stegnuti glavu pa ti ostane luft između glave i bloka. Najbolje je stegnuti na 16 kila i provjeriti sa špijunom 00,5. On nesmije iči između glave i bloka.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Vjerojatno ti nije puknula karika , probaj nekako izmjeriti kompresiju ..ako nije velika razlika a tako jeftini dijelovi napravi komplet generalku ..ako nije ne diraj .
Ako si barem malo navudren za mehaniku napravi prirucni motometar .
Izvadi dizu i daj tokaru da napravi približno isti oblik kao prava dizna ..
Idi kod vulkanizera i žicaj/kupi jedan obicni ventil (komplet ) ..to ti je cca 10 kn .
odvoji gumeni dio od mesinganog tijela ventila
u toj imitaciji dize izbuši rupu promjera tog tjela ventila očiščenog od gume ,to se da vrlo elegantno zalemiti na ploči elektricnog špareta ..ako ti to ne ide ..idi kod montera centralnog to od od šale zalemi .
Trreba ti još manometar koji pokriva podrucje ( od 20-30 bara znaci) do 60 bara .
Uvrni cilindar po cilindar i verglaj sve dok kazaljka manometra raste , isto tako i drugi .
Ne zaboravi ispod te naprave staviti neki komad deblje gume za brtvu
Rezultate obradi i odmah znaš kako dalje
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,940
Ako puše na odušak neisplati se kemijati . Skidaj glavu i več ti je nekaj jasnije a troškovi sitnica.
 

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
487
Imao je prijatelj puknutu kariku na ursusu, poodavno. Sa normalno podesenim diznama cilindar uopce nije radio . Kresnuo bi tek kod 60-70 bara :scratch
 

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Rastaviču ga jer nemoguče je da baca toliko ulja pokraj mjerača i kad je mjerač čvrsto na svom mjestu ulje teče,a na odušak dimi jedino me čudi što ljepo radi i pali bez problema a na auspuh ne dimi pretjerano Pozdrav
 

Zdenko1981

Član
Tu od
9 Sij 2008
Poruka
89
Pozdrav,
ja sam imao isti problem koji sam riješio prije dvije godine na svom malom Ursusu, promjenio sam karike pa je opet izbacivao ulje i na kraju sam problem riješio tako što sam aluminijski poklopac glave na vrhu skroz zatvorio a sa bočne strane prema auspuhu sam izbušio rupu i ugradio odušak sa Fiatovog motora, tako da ulje ne može iscuriti već samo zrak. A što se tiče mjerača jednostavno sam na mjeraču promjenio gumicu tako da bolje dihta i nepušta ulje. I sad je sve Ok traktor pali iz prve, motor ima snage, a i ulje više ne curi po motoru.

Može se ovaj problem riješiti i na način da se napravi kompletna generalka ali taj mi traktor ne služi za teške radove niti ga ne koristim često pa mi se nije dalo trošiti novce i vrijeme na veće zahvate.
 

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Evo ovako glava je u redu dihtung glave isto ,karike nisu popucale ali su izgubile na elestičnosti ,nekako mi izgledaju mekane. Moguče da je traktor bio pregrijan jer sam sad vidio da je veči dio sača na hladnjaku zaštopan. Staviču nove sklopove jer je jedan sklop -(PIKSA KLIP KARIKE)=290KN.pozdrav!
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
tstnd.gif
A radilica ?
 
Na vrh