• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj Maslina

inox bačva

Novi član
Premium
Tu od
22 Stu 2024
Poruka
15
Šta mislite o Letina bačvama za maslinovo ulje?
Vjerujem da su dobre ali cijena mi je malo neprihvatljiva za te bačvice....
Npr, Tank ZU320V6

View attachment 75349

Procjni uloženo - dobiveno.
Mislim da vrijedi novca koji traže.
Ja sam ju gledao i zasigurno u dogledno vrijeme ću ju kupiti.

Za bačvu od 200L i 300L traže 4k€...:eek:

nije baš 4k. Letina 320 za ulje pod inertnim plinom je oko 2000€+pdv. Mislim, slažem se da su to top proizvodi i vrijede.

Jeste li razmišljali o jeftinijim opcijama? Postoje manji spremnici s manjim vratima koji mogu držati inertni plin. Ove od 400 L su bile najveće. Za usporedbu, ta od 320 L bila je 725€+pdv (također Letina)

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
260
Hm... kad su masline u pitanju uglavnom se govori o višestoljetnoj tradiciji, o djevičanstvu prije djevičanstva, a sad stoljetni nacin pripreme i čuvanja ulja od jednom ne valja. Znam da tehnologija napreduje, ali ne padaju li tradicije i vrijednosti onda u vodu. No uglavnom onda to potkrepljuje i cijenu tog ulja ako 100 litara čuvaš u spremniku od 4 soma eura 🫣

inox bačva

Novi član
Premium
Tu od
22 Stu 2024
Poruka
15
apsolutno svaka proizvodnja je napredovala, i još uvijek napreduje. zašto ne bi i maslinovo ulje?

dalmatin

Član
Tu od
27 Lip 2018
Poruka
49
Šta mislite o Letina bačvama za maslinovo ulje?
Vjerujem da su dobre ali cijena mi je malo neprihvatljiva za te bačvice....
Npr, Tank ZU320V6

View attachment 75349
Ima i jeftinije a odlično rješenje; u običnu bačvu od inoxa staviti argon iznad plutajućeg poklopca umjesto dušika jer je argon teži od zraka pa ne treba biti pod tlakom . Argon se koristi i u vinarstvu (podrumarstvu ) ...

Anunaki

Novi član
Tu od
8 Stu 2018
Poruka
26
Damor radi bačve sa inertnim plinom, 620L je oko 1200 eura...je li netko vidio ili kupio te njihove bačve, razlika u cijeni je brutalna, je li Letina toliko kvalitetnija?

inox bačva

Novi član
Premium
Tu od
22 Stu 2024
Poruka
15
razlike su ogromne. od načinaa izrade, debljine materijala, vrste dna i vrste poklopaca. ako vam je najbitnija stavka cijena, ovo su najjeftiniji na tržištu:

JDS TANK (zatvoreni niskotlačni spremnici za čuvanje prehrambenih tekućina (VINO, ULJE...) pod inertnim plinom)

JDS spremnici na sebi nose konusno dno, totalni ispust inox ventil 3/4'', slavina inox 1/2'', holenderski priključak za dušik DN50 i gornja vrata promjer 200 mm

100L - 550 €
200L - 600 €
320L - 660 €
400L - 700 €

Anunaki

Novi član
Tu od
8 Stu 2018
Poruka
26
Pa dobro nije cijena najbitnija, naravno da je kvalteta najbitnija, ali best buy varijanta je često najrealnija...sa obzirom da si stručnjak po pitanju inox bačvi koji su mogući problemi sa Damor bačvama, osobno imam niz običnih Damor bačvi i zadovoljavajuće su kvalitete...jasno mi je da su bačve sa inertnim plinom složeniji proizvod i da vjv niz stvari može poći po zlu, ali eto tražimneko rješenje koje je prihvatljivo cijenom i kvalitetom, ne kažem da Letina ne zaslužuje takvu cijenu, ali u već rubno isplativoj grani kao što je maslinarstvo meni je 5k za ccca 1300L puno previše...

inox bačva

Novi član
Premium
Tu od
22 Stu 2024
Poruka
15
5000 €? možda su malčice pretjerali...

ako nema posebnih uvjeta, a potrebno je skladištiti 1300 L, best buy je JDS, 2 komada po 620 L, cca, cijena oko 950 eura komad

cijena spremnika ovisi o puno stvari. većina je nepotrebna malom uzgajivaču (nivokaz, sustav za automatsko čišćenje...)

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
765
Ovo je odlicna cijena za 620L.
koliko bi jos došlo boca sa regulatorima?

inox bačva

Novi član
Premium
Tu od
22 Stu 2024
Poruka
15
ne možete rabiti bocu i par ventila. treba napraviti kompletan sustav sa sigurnosnim ventilima. ako vas zanima mogu izračunati

Anunaki

Novi član
Tu od
8 Stu 2018
Poruka
26
Čekam službenu ponudu od obje firme, pa ću vam prenijeti detalje, a u međuvremenu sam kontaktirao i MIT oprema, koji mi je dosta kritizirao Damor i njihovu izradu, tražit ću i njegovu ponudu, ovako preko telefona je navodno jeftiniji od Letine, reference su jako dobre, i čovik zna što priča...cijena dosta varira o izvedbi.
Ja sam zamislio dvije bačve svaka od cca 650l, bez ovalnog otvora pri dnu, sa većim otvorom na vrhu radi ćišćenja, konusno dno, dvije pipe od inoxa, bez nivokaza i priprema za inerni plin, kroz razgovor sa gospodinom naginjem agronu...

Posljednje uređivanje:

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
765
Ovako je složio jedan kolega maslinar, cijena oko 900e bez boce dušika, inox je 100L.
FB_IMG_1710275967697.jpg

inox bačva

Novi član
Premium
Tu od
22 Stu 2024
Poruka
15
u tom poslu sam od 97, i izbjegavam kritizirati konkurenciju, a u pravilu cijene uopće ne komentiram. no vrijedi pravilo, "koliko para, toliko muzike". damor se bavi sa još 30 ostalih stvari, mislim da proizvode i bazene od plastike. ono što mogu reći je da redovito servisiramo i njihove i letinine spremnike. ne znam šta rade posljednje 4-5 godine, ali nešto stvarno nije u redu. njihovi stariji spremnici su odlični i nikada s njima nema problema. na njih stavljamo i dodatno hlađenje i čudo dodatne opreme. ne razumijem što je s novim spremnicima.

MIT oprema nije proizvođač, on je trgovac. eventualno će vam ponuditi slovenske ili talijanske spremnike. to se raspitajte za kvalitetu prije, dio takvih spremnika proizvodi se u bosni i s njima ima dosta problema

jel još uvijek naplaćuje sustav za inertni plin oko 700-750 eura? plus boca i punjenje?

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,517
Ovo je odlicna cijena za 620L.
koliko bi jos došlo boca sa regulatorima?
Boca od 10L dušika, regulator prvog i drugog stupnja, manometar, sitnice za spajanje, oko 450€.

inox bačva

Novi član
Premium
Tu od
22 Stu 2024
Poruka
15
Dali na regulatoru 2 stupnja, koji ima ugrađen sigurnosni ventil, je li to sigurno?

regulator drugog stupnja :hahah: - tko rabi takve izraze

ako pričamo o crvenom ventilu na fotografiji, on može i ne mora imati sigurnosni ventil u sebi ( dvije su inače tog ventila - talijanski proizvođač). imam još par komada kod sebe, pogledao sam, svi moji imaju, i to na 75mbar-a. ali usprkos tome, mi stavljamo i mali sigurnosni. previše toga ljudi zaseru da bi se prepustilo slučaju. idem pogledat papire tog ventila pa javim.

ali mislim da će biti ok. dobar dio ljudi ima tak napravljeno

Na vrh