• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vađenje šolje/školjke/vanjskog prstena ležaja

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,484
Pozdrav forumaši.

Danas me Tetak zvao da mu pomognem izvuči ležaj koji je prozvrčio jerbo imam radapcigere, znači radi se o ležaju u kučištu, šlijepi ležaj. Kad sam ga vadio s radapcigerom, kuglice i unutarnji prsten su izašle, ali vanski prsten je ostao.

Na Tomosu sam to vadio tako da grijem sa fenom dok maltene sam ne iskoči, a on se toga boji kao da će se otopiti, sad nemam pojma dali ima neki drugi način da se to izvadi, čak sam vidio na praksi da je jedan meštar vario po unutarnjem dijelu prstena i kada se ohladi isto se rasklima i ispadne van.

On sad planira razbušiti kučište i izbijati sa kontra strane, pa kasnije ureže navoj i stavi šaraf u rupu. A meni to žao da radi, a neće da sluša da treba zagrijati samo.

Jel grijanje jedina opcija ili vi imate nekih vaših metoda da me podučite?

Posljednje uređivanje:

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,734
Muhin trik sa sviječom, jedino ovaj ležaj što sam ja izvadio je bio cijeli, ali mislim da bi i ovu košuljicu izbio!

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,484
Da to sam nešto čuo da se vosak nabija sa drvetom unutra i automatski izbija ležaj van, samo nezz dali bi to upalilo na vanjskom prstenu jer je 6.5cm, to je od osovine na frezi.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,638
Nadjes malo uzu cijev ili osovinu, lagano povaris u krug za prsten, nabacis supalj uteg(improviziras od neceg) na vrh osovine navars komad po kojemu ces udarat s utegom i izbijes bez po muke.
Moze i bez tega, pa cekicem lupas.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,734
Podloži kučište na nešto tvrdo i probaj, košta te samo jedna sviječa.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,484
Problem je još i što je ležaj u prostoru kao kučište diferencijala, imaš mali otvor za gurnit neki manji alatić i ruku i to je to. Tako da je i samo varenje zahebano kao i izbijanje. Vidjet ću sutra kad sebi sastavim prskalicu, ako on dotle već ne razbuši nešto iskemijat...

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,170
čak sam vidio na praksi da je jedan meštar vario po unutarnjem dijelu prstena i kada se ohladi isto se rasklima i ispadne van.

Samo to uradi i ispast će kao metak . Posle varenja ohladi vodom.

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Ak mozes ohladi(smrzni) ga naglo sa co2 plinom,smanji mu se promjer jer se skrci te nista ne ostetis,ima i u sprej dozama to sredstvo.

Najnoviji postovi

Na vrh