• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vađenje stublina?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Re: vađenje stublina

Kaj kad nejde gore?
Ja sam ju tak uspjel zvadit,nije bilo ppdloške,vratil i evo 8mj kasnije nigdje ne sločini i radi super.
Majstor mi je poštelal dizne na 185bara i teraj.
Bile su ispod 170bara,sad manje trosi i ne dimi više jako.
Videl sam da su tvoje dizne bile u vrečicama ja sam kupil u plačnim tubicama hermetički zatvorene i nauljene sa istim brojem ko i kaj su bile nutra.
95Kn kom.:icon_winkle:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

Baš mi pred kućom bil jedan od Zetora kaj sam stavljal pločice veli gazda da je bilo 1989 god još radi i ne diše ispod dize $$$$$ Kaj se dize ne podešavaju na 165 ???? inače elementi počnu pišati i tjerati ulje iz pvp ili koji imaju podmazivanje od motora povečavati nivo ULJA %%%

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Pa neznam u radioničkom priručniku kaj ima majstor piše 185bara i tak ih je del i zekan sad reže ko nov.:icon_winkle:

Posljednje uređivanje:

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,836

ljudi moji ja ne velim da ispod tijela dizne idu podloške nego ispod ČAHURE u kojoj stoji dizna.......a i najbolje je to odradit kak je @lisnik rekao na strojnoj obradi.....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909

Kaj kad nejde gore?
Ja sam ju tak uspjel zvadit,nije bilo ppdloške,vratil i evo 8mj kasnije nigdje ne sločini i radi super.
Onda koristiš radapciger.

Videl sam da su tvoje dizne bile u vrečicama ja sam kupil u plačnim tubicama hermetički zatvorene i nauljene sa istim brojem ko i kaj su bile nutra.
95Kn kom
One moje nisu imale isti broj jer je neko nekad prije metnul krive.
I ove su bile hermetizirane.
Cjene se ne sječam.
ljudi moji ja ne velim da ispod tijela dizne idu podloške nego ispod ČAHURE u kojoj stoji dizna.......a i najbolje je to odradit kak je @lisnik rekao na strojnoj obradi.....
Mi koji znamo, znamo, ono smo pisali za one koji možda neznaju ili nisu čuli, ali kad se ošteti dosjed u čahuri onda postoji mogučnost popravka ili da se dosjed popravi rajberom ili da se ispod haltera od dize stavi pločica :icon_winkle:
Čahura, ventili, vodilice, eventualno sicevi, ravnanje, strojna obrada radi zamjene čahure ..... nema računice jer je i dalje to stara i još k tome tanja glava.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,836

ja sam na svojem 3511s kad sam izvadil čahuru(nakon 3 vure cukanja)našal dole u dosjedu aluminijsku pločicu a to nije niko prije mene diral,u jednom dućanu mi je prodavač tvrdil da po katalogu ide samo čahura i gumica a drugi je tvrdil da mora ići i al ploćica.....
nova kvalitetna glava nam je svima skupa a one jedne poljske kompletne s ventilima kad staviš nove nakon 100 do 200 sati traktor pali ko da nisi nikad delal generalku(gledal sam kad je čovek na 180 sati skidal takve glave i nosil ih na obradu jer ventili nisu držali niš)..
pa ne stanji on baš puno glavu osim ak nije puno puta brušena,prošli tjedan smo radili kumu na 2511 glave obrada i novi sicevi 200kn +ventili i vodilice to je valda najjeftiniji majstor u zg županiji

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909

Znaš i sam od kakvog materijala su ti "novi" sicevi.
Ubaci pojačane ventile, deblji i veči izvana i pohobla glavu da dobije propisano upadanje ventila, ako baš mora, ubaci sic od materijala koji mu je pri ruci i onda i sam veli da je to tak, tak i uzme ti 200 kn plus ventili i vodilice skoro 100, a gde je još zamjena čahure.
Nova (navodno orginal Zetorova) je oko soma kuna.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,836

e da u tome je i problem kvaliteta sica...jedan majstor na glasu i cijeni je nama za firmu radil tak kvalitetne siceve da su nakon 20000tkm bili svi rupičasti neki su čak i ispadali iz glave..
nego ja sam napravil jednu drugu igru s glavama jer nisam htel te njihove nove siceve, sad kolko je dobro bude vrijeme pokazalo za sad ide dobro,dal sam staviti ventile od nove tipe zetora...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909

Javi s vremenom ako bude i ako nebude dobro.
Jedan drugi mešter u ZG (blizu su jedan drugome) računa za istu takvu glavu, ako treba mjenjati siceve, 500 kn. Ti traju, provjereno.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,836

reci na kog ciljaš jel gospon B...
nego imam pitanje jedno ak nemre ovde buš zbrisal(ipak si ti moderator :) )imaš možda kakav alnaser za zetora za prodat,može i neispravan ili samo špule za novije tip alnasera

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909

Ne, gospodin Jag .....

Nemam nikakav alnaser

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

KOliko sam ja razumio ovdje ljudi brkaju sic dizne i cahuru dizne.Tacnije ispod svake dizne nije odlivak kao kod vecine glava ,vec ima cahura oko koje bude rashladna tecnost.Sic dizne u toj cahuri je konusan i uglavnom ako nije izgorio netreba nikakva podloska.Dihtuje na konus.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909

Netreba podloška ispod dize, ali kad nagori konus podloška može produljiti vjek trajanja glave, ako se nema rajber za popravak dosjeda.

J

jura4511

Guest

Odnio sam glave tokaru, narezali smo navoj u cahure i zavrnuli seraf unutar cahure, a s kontra strane sa izbijacem izbili cahuru. Stavili nove i ko grom.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

Nije problem izvaditi cahure i postaviti.Najbitnije je uslajfati sic u glavi gdje cahura nasjeda.Ako nije dobro urađeno propustit ce rashladnu tecnost u kompresioni prostor.

J

jura4511

Guest

Decki jedno pitanje...zasto mi baca ulje na auspuh...auspuh je prema gore pa zasprica sofersajbu

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

Jel traktor napolju.Mislim posto su ovih dana bile padavine mozda je napadalo odozgo kise u auspuh pa kad upalis izbaci sve van.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,909

Ja mislim da je u pitanju voda a ne ulje.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737

Decki, sorry kaj se mjesam, al ja sam skuzil u cemu je problem kad sam upalil traktor nakon kaj je dva dana padala kisa ... Nije mi u pncetku bilo jasno kaj tn crno skropi iz vedrog neba po zutoj haubi, al mi je bilo jasno da bum drugi put pazil cim sam se pogledal u spigel . . .

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107

Ja mislim da je u pitanju voda a ne ulje.

Tacno tako.Uvijek isto razmisljamo.Bilo da je voda odozgo ili odozdo bitno je da je voda.

Najnoviji postovi

Na vrh