• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Veličina zaštitnog luka 539

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,498
Mislim da više samogradnje ne prolaze, već da treba biti atestirani okvir.
Ili misliš napraviti pa atestirati, no ne isplati se.

Tu od
10 Lis 2016
Poruka
43
Okvir je napravljen od prije.Barem jedno 5-6 godin ima,i traktor je bio registriran tako 2-3 godine,ali zadnje 3 nije.I u međuvremenu sam ja skratio t s 236 na 202cm jer je bilo previsoko za sve garaže.
Pa sam sad planirao ponovno registrirati nagodinu,pa reko da upitam za veličinu.
Šta je atestiranje uopće

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,498
Ak je bil registriran s "tim" okvirom, odi opet na registraciju. Nebi trebalo biti problema.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Pred par dana sem bil na tehničkom i luk mora imati atest ako je traktor bil registriran sa lukom domače izrade može proči sa istim . Na luku nemora biti pločica ali mora imati ukucana tri slova mislim da su OEC i broj .

Tu od
10 Lis 2016
Poruka
43
Znači onda mogu proći s ovim domaće izrade što je regan od prije samo smanjen na 202cm?

Posljednje uređivanje od moderatora:

toth

Član
Tu od
28 Velj 2015
Poruka
146
mi imamo na malom ursusu luk ali nije atestiran. i nismo ga mogli registrirat. 5 godina je bilo dobro ali sad traže atest :s:

Tu od
10 Lis 2016
Poruka
43
Posljednje uređivanje od moderatora:

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Sve mora biti atestirano. Tj. ne znam koliko se može atestirati onaj luk koji si sam napravio, ili moraš kupiti gotovi luk od atestiranog proizvođača. Na kraju, i luk i kabina moraju imati pločicu proizvođača i moraju biti namijenjeni za taj tip traktora.

toth

Član
Tu od
28 Velj 2015
Poruka
146
pa najjednostavnije je kabinu kupit. ali nisam nasao. bilo je par na njuskalu ali bili su daleko, a i ne bi volio kabinu stavit, nisam naviko. atestirani luk ne mogu nigdje naci. niko ih ne pravi. tako da je traktor neregistriran. nezgodna situacija, a treba mi traktor :s:

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Kod tebe mi nešto ne štima. Ako je bio s njim (lukom) registriran onda ga imaš upisanog u knjižicu i tad ne bi trebao atest. Ako ga nemaš upisanog, a traktor je proizveden prije 1983.g. onda ti ni ne treba...

citat: http://www.cvh.hr/sluzbene-obavijesti/2014/iii14-broj-4182-012014/

7. Moraju li traktori koji imaju neoriginalan zaštitni okvir (luk) koji je evidentiran u Prometnoj dozvoli, ali bez atesta pristupiti ispitivanju?

Svi traktori koji imaju evidentiran zaštitni luk u Prometnoj dozvoli prije 1.7.2013, ne moraju ići na nikakvo ispitivanje ako je zaštitni luk postavljen na traktoru u skladu s minimalnim uvjetima propisanim okružnicom broj 899-1 od 10.6.2010. godine i Biltenom broj 147: „Tehnički pregled traktora“.

Tu od
10 Lis 2016
Poruka
43
Kod tebe mi nešto ne štima. Ako je bio s njim (lukom) registriran onda ga imaš upisanog u knjižicu i tad ne bi trebao atest. Ako ga nemaš upisanog, a traktor je proizveden prije 1983.g. onda ti ni ne treba...

citat: http://www.cvh.hr/sluzbene-obavijesti/2014/iii14-broj-4182-012014/

7. Moraju li traktori koji imaju neoriginalan zaštitni okvir (luk) koji je evidentiran u Prometnoj dozvoli, ali bez atesta pristupiti ispitivanju?

Svi traktori koji imaju evidentiran zaštitni luk u Prometnoj dozvoli prije 1.7.2013, ne moraju ići na nikakvo ispitivanje ako je zaštitni luk postavljen na traktoru u skladu s minimalnim uvjetima propisanim okružnicom broj 899-1 od 10.6.2010. godine i Biltenom broj 147: „Tehnički pregled traktora“.

Meni je onda dobro,ima upisan luk u zadnjooj registraciji iz 2013 i knjižici vozila od par godina prije.Znači onda nagodinu mogu registrirati čak i s prepravljenim lukom i još mi onda i odgovara što je traktor 82 godište :D

minimalnim uvjetima propisanim okružnicom broj 899-1 od 10.6.2010. godine i Biltenom broj 147: „Tehnički pregled traktora“.[/QUOTE] di naći više info za to,mislim di naći koja je minimalna visina & dimenzija luka

Fergo

Novi član
Tu od
19 Pro 2016
Poruka
12
kada sam registrirao traktor ove godine, prva registracija, lik mi je rekao da zašto sam stavljao zaštitni luk jer ga ne trebam imati, razlog jer je traktor dovoljno star da ne podliježe tom zakonu jer je prva registracija, i na svakom sljedecem tehničkom nebi trebao imat zaštitni luk. ali sada je upisano u prometnu zaštitni luk, problema nisam imao jer ima pločicu, pa je u dokumentaciju u sistemu upisan serijski broj i tip okvira. okvir sam skratio 16cm jer je bio previsok, na tehničkom lik je vidio tragove rezanja al nije ništa rekao, jedino je malo detaljnije pregledao kako je pričvrščen za traktor

inače, prva priča kada sam bio pitao za informacije o zaštitnom luku, rekao je da moraju biti neke određene dimenzije okvira, i debljine, i kako mora biti pričvrščeno za traktor, jer mnogi samo pričvrste za blatobrane, te da mora biti vareno od certificiranog varioca i okvir mora proči atest te imati certifikat da zadovoljava uvjete.
visina mora biti dovoljna da spriječi prevrtanje traktora, znači ne u visini vozača il manje.

Posljednje uređivanje:
Na vrh