pardon lega, zemljište uz groblje i smetlište se KUPUJE!!!
hehe, to su stvari koje se šire, a di nego na susjedne parcele...:lol::lol::lol:
a ak ćeš vidit kolko je zemlja kvalitetna, lijepo prebrojiš gliste u njoj, to su još stari sumerani znali...:gitarist:
to sa glistama može biti siguran pokazatelj kvalitetne zemlje. No, ne bih se složila nikada s kupnjom zemljišta u blizini groblja, ili smetlišta - meni su tu razlozi sasvim logični i vidljivi.
Drugo, sva sveta mjesta, od najmanje crkvice pa do katedrale, dokazano imaju položaj na pozitivnom energetskom zračenju. Nedavan slučaj moje drage prijateljice, koja je konačno preselila iz stana u drugi stan govori o tome da itekako trebamo voditi računa o energijama zemlje. U njenoj peterokatnici, svi stanari na istoj vertikali su oboljeli od nekog oblika raka, a troje ih je do sada umrlo. Ona je bila na liječenu van hrvatske, nešto su uspjeli popraviti ali se više nije vratila u istu zgradu ... još se bori s rakom, iako je mnogo bolje. Takvih primjera imam dosta - dio su moji poznati, dio su prenesene priče. Trafostanice su posebna priča ...
Zato uz groblje, smetlište - ja ne bih nikad, a tko mora, voli ili misli da je to na duge staze dobro - za život i stanovanje - onda neka kupuje. Nije bez razloga što se ptice koriste magnetnim poljima zemlje, kao i druge životinje, za navigaciju, zar ne?
Pored ovih nekih tradicionalnih načina provjere zemljišta, Vastu gleda i natalnu astrološku kartu vlasnika zemljišta. Oni koji u astrologiju ne vjeruju - odmahnut će glavom i reći smiješno. Oni koji vjeruju, poštivat će ta pravila do zadnjeg slova. Svatko zapravo ima pravo svog izbora i mišljenja.
tradicija je super i u nju vjerujem
ali treba znati baratati s njom, čitati i razumijeti
ovih prvih nekoliko točaka testa zemlje su empirijski testovi,
u njima sigurno ima nešto...
ove ostale točke su: vjeruješ - ne vjeruješ,
ali nikako nisu blesave...uostalom tko bi želio kupiti zemlju preko puta groblja, smetlišta ili bolnice...
čitam ovu vašu raspravu o termalnoj vodi,
dobro si ti u to ušla, vidim,
imam puno toga još za naučiti prije nego izaberem svoj komad zemlje
imaš li što za reći o području sjeverno od Lipika, između Bjelovara i Virovitice?
našla sam blog koji ima svega po malo vezano za obnovljive izvore energije pa možeš malo pročitati
http://solarserdar.blogspot.com/
što se tiče geotermalnih područja, teško je to naći na internetu - svi stavljaju jednu te istu kartu pa evo i ja - barem da vidiš područja:
http://ebrdrenewables.com/sites/renew/Shared%20Documents/Country%20Profile%20Images/Croatia/Croatia%20geothermal.gif
U lipiku ima termalnih - do 60 stupnjeva, tamo im je i lječilište, a Wiki kaže slijedeće:
"Područje Bjelovarsko-bilogorske županije obiluje značajnim izvorima nafte, plina, kvarcnog pijeska, gline, termalnih voda i drugim prirodnim bogatstvima koja se samo djelomično koriste. Kvalitetno i prostrano poljoprivredno zemljište, razvijena stočarska proizvodnja kao i bogat i raznovrstan šumski fond temelji su razvoja gospodarstva na ovom području."
u ovom članku se također spominje Bjelovar i termalne vode:
http://www.bjelovar.info/index.php/politicka_scena/skup_hss_a_mjesni_dom_mali_zdenci/
samo ukucaj u google bjelovar termalne vode ... isto i za viroviticu - tako ti je najlakše