Mislim da kod njih kao i u nasim krajevima ima dosta malih parcela, narocito u planinskim krajevima, a velikih njiva ima i kod nas koliko hoces.
Gdje oni kose livade kod nas se u takvim brdima i suma izbjegava za sjecu, kad bi to radili svi bi rekli, poludio :icon_lol:
A da imaju starih strojeva imaju, nemaju IMT-a, ali recimo imaju Fortschritt sto ti je kod njih kao kod nas IMT.
A i sta mislite odakle mi uvozimo sve ove krseve.
Mislim da oni to tako imaju zbog tri stvari:
Prava stvar je veoma uredjena drzava, nema da te neko handri za tvoje, proizvedes i prodas, nema ovih malverzacija sa uvozima raznoraznoraznoga smeca pod ekstra proizvode, po bagatelnim cijenama.
Da nepricam da neko uzme neki poljoprivredni proizvod i nikada neplati, toga tamo nema, ili ako ima vrlo je rijetko, a kod nas je to normalna svakodnevnica, jos se cude sto trazis svoje, mamicu im lopovsku :icon_axe:
A druga stvar je to sto su to u kontinuitetu radili i stavrali i on, i njegov otac, i djedj, i pradjed, i stalno tezili ka napredku i usavrsavanju.
I treca stvar, sta su sve prirodnog bogastva od nas odvukli, bilo bi i sramota da nemaju
think):
Cak i danas zaradjuju na nama, preko raznih banki, a i tako sto nam guraju sve svoje smece, koje mi kupujemo kao prvoklasnu robu :mur: