• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Villager motorne testere

I

iksi

Guest
Nisam mogao naci temu o ovim motorkama kakvog su kvaliteta za 100-200e mogu se naci nove sa macom od 50 cm dali mogu one godisnje da iseku oko 20m godisnje

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ja imam vilagera VGS 30 vec 7 god. za svoje potrebe i nesto malo jos nekome ako isece ali otprilike oko 10-12 m drva za sebe isece.manju od VGS 24 ti nebih preporucio i mozda je za stabla do 30cm najbolja. sve je skoro isto kao na mojoj samo je malo slabija. e sad moja je riknula pod garancijom zbog ulja fuserenog i otada mnogo manje trosi i manje se greje. vise nijedan problem.za te novce nije losa testera delovi pristupacni i jeftini. jedino mi se nesvidja mac [vodilica] .previse dugacak za njihovu snagu. kod mene je 55cm a rezno 45cm i veliki je napor za ovako male snage. mnogo bolje bi bilo po testeru da je bar 10 cm kraci. fabricki lanac je jako los bar ovi sto su onda isporucivani. mekan ko repa a nije hteo u drvo uopste.prvi put sam video takav lanac sa 2 reda cistaca ispred zuba. dok jedan red nisam skinuo nije ni hteo u drvo. oregon mac i lanac i deri samo. netreba je stedeti pa ako bude pod garancijom od 2 god valjala valjace i dalje.ja moju uopste nemilkim sece i do 70cm precnika panj za panjem kad treba. dok radi ima da radi .mesavina 2,5% i teraj.

I

iksi

Guest
imam ja husqarnu tomos 66 ali ona je matora 80 god i sad bi uzo ovu vilager vidim ima da se nadju za 15000din

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Za te pare mozes da biras neku polovnu kvalitetnu,a ta villager je kineska,samo malo kvalitetnija od ostalih

I

iksi

Guest
da ali ipak novo je novo kako god bilo stilovka polovna(mala) nema da se nadje polovna bez 200e a to je po meni mnogo za polovnu testeru

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
da ali ipak novo je novo kako god bilo stilovka polovna(mala) nema da se nadje polovna bez 200e a to je po meni mnogo za polovnu testeru

To sto kazes novo je novo,vazilo je pre30god dok se znao red,svaka polovna testera starija od20god je sigurno bolja od ove,cuo sam da se nekima na ovim testerama topio blok motora

I

iksi

Guest
nezna jos kazu ima da se nadju kod trgovaca dobre polovne testere iz uvoza

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
nezna jos kazu ima da se nadju kod trgovaca dobre polovne testere iz uvoza

Te iz uvoza su jos bolje,jer je to sa zapada,mahom iz nemacke,a svabo to cuva

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
To sto kazes novo je novo,vazilo je pre30god dok se znao red,svaka polovna testera starija od20god je sigurno bolja od ove,cuo sam da se nekima na ovim testerama topio blok motora

To se dešava onima koji slučajno zaborave da to NIJE profi mašina

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
onda ja imam kamaru istopljene plastike i aluminijuma. drzi se ti te tomos husvarne to su dobre testere.

I

iksi

Guest
puno ti hvala vico na pomoci znaci da gledam model vgs 30?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
prvo gledaj kojeg precnika seces drva. nije losa za 30-40 cm precnika ali ako imas veceg uzmi jacu . 24 je bolja i manje se greje od moje 30. sve joj je isto samo manja zapremina i snaga. imas i 43 dosta jacu ali su retke i neznam kako se pokazala. garanciju ima i jeftina ako se lose pokaze lako je zamenuti. po meni je bolja od svih kineskinja i delova ima svud. ipak je to hobi testera pa netreba ocekivati od nje vek od 20godina. ali nazalost niko me nemoze ubediti ni ove ostale izvikane testere da su mnogo bolje i dugotrajnije. ako bi i kupovao polovnu onda stariju seriju iz 80-90 godista .a i to je macka u dzaku i treba dobar poznavalac da otkrije dal je sve kako treba. u ovom slucaju garancija je tu 2 god i polako.20m nije problem sa njom spremiti ali malo je odmoris i ponovo.sa hobi testerama moras biti osecajan i da se vrte uvek na obrtajima .nikako ih daviti jer tad se svaka greje. ostavi i tomos husku a ova ce joj biti velika ispomoc. za raskresivanje i sve oko 30 precnika je jako dobra. ja i drugar idemo u tandemu .on sa stihl 051 obara i trupce sece na kladice a ja sve okolo dotle sredim . i trose malo goriva .

I

iksi

Guest
gledao sam ima isto stihl mala 20000din a velika vilger je 20000din pa cu videti sta cu uzeti isto kad uporedjuju vuluger trimer i huswvatnin trimer kazu viliger nevalja ja ga vec 2god koristim i svake god kosim oko 2ha

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
i huska i stihl imaju i profi i hobi program. male stihl te jeftinije nista bolje nisu . to netreba niko da mi kaze jer sam se uverio.a pogotovu sto mnogo kopija stihla i huski ima i ko zna sve gde se rade . originali i profi su dobri ali da ih neko originalne donese. a za te novce nema. ja bih najradije uzeo dolmar kad bih imao novaca i to profi verziju

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Kod nas je jako teško doći do dijelova za te koje-kakve novopečene marke kaje se proizvode u Kini. Istina je da se neke stihlovke sklapaju u Kini, ali za njih nema problema kad trebaš uljnu pumpu, rasplinjač ili bilo što drugo. Dok za ova koje kakva čudesa nema ništa osim membrana a da se ne mora naručiti i čekati. Inače u fušu popravljam male strojeve i nema goreg kad ti stroj stoji rastavljen mjesec dana zbog pumpe ulja. Ok, nekoga možda zadovoljava i to, al ja svoju tomos-husqvarnu nisam ni pipnuo u motor , osim svjećice i jedanput membrane u 6 godina. Naravno lanci i vodilice se ne računaju.

A

Azur001

Guest
Pozdrav.Imam Villager motornu testeru...tacan naziv ne mogu reci ali to nije sada ni bitno.Zeleo bih da mi neko odgovori vezano za moj problem.Naime sekao sam drva isekao mozda desetak metrica i testera se dosta jako zagrejala i kada bi pustio gas ugasila bi se.Dimilo se iz nje(od previsoke temeperature)ostavio sam je sa strane da se malo ohladi i kada sam hteo da je upalim trebalo mi je 10ak minuta verlganja...radila je mozda 5 min i ugasila se.Od tada nisam uspeo da je upalim.Cistio sam svecicu,filter za vazduh,cistio sam karburator otvarao ga skroz i sve ocistio..i nista ista stvar..Cudno na njoj sto sam primetio je to da kada vucem kanap nekako ide lako,skinuo sam svecicu malo je izluftirao stavio sam prst na mesto gde ide svecica i vukao kanap islo je malo teze(zato sto mi je samo jedna ruka bila slobodna)e sad sa druge strane gde ide lanac gde je ona opruga sto se siri nekako mi je i to cudno kao da opruga ne radi svoj posao tj ne siri se...no to je druga stvar jer to ne mogu znati jeli kvar jer se siri samo kad je upalim.Ne znam ni sam nacitao sam se svacega,ni sam nemam pojma sta je.jel kompresija ili sta ili magneti....na kraju da dodam da lanac nije bio idealno ostar...mada mislim da i to nije nesto bitno mada ajde da kazem sve sto znam...Ima li neko neki savet,misljenje?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Skini stublinu pa ćeš vidjeti šta je , vjerovatno nemaš kompresije , karike,klip ili stublina , ili sve troje

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Za pregrijavanje je najcesce krivac zaljepljena piljevina za kanale za hladenje na zastitnim plastikama i rebrima cilindra,drugo hoce se pregrijat ako je fergazer postelan na presiromasnu smjesu,trece prenapet tupi lanac,puno okretaja i veliko trenje.
Skini sve zastitne plastike i pocisti od piljevine i masnoce,naostri lanac,i stavi novu svjecicu.
Bilo bi dobro fergazer postelat na tvornicke postavke.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Šta če mu nova svečica,čiščenje ,štelovanje i brušenje kad nema kompresije.Jel pukla karika ili je ribnuo,skinut treba cilindar i videt dali ima računice popravljat.

Najnoviji postovi

Na vrh