• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Volan kod Torpedo 7506,pomoc?

zeljk87

Novi član
Tu od
26 Lip 2017
Poruka
4
Imam problem,ne mogu da se naviknem na hidraulicni volan kod naseg dajca. Probao sam kod drugog coveka i tamo mi je mnogo lakse,jer nije toliko osetljiv,ako me razumete posto moj tata ne moze da me razume,hocu da kazem treba napraviti vise krugova volanom da bi se tockovi okrenuli i to mi odgovara,a kod nas je takav da mnogo brze reaguje i nikako ne mogu da se naviknem.
Da li to zavisi od orbitrola,da li ima vise vrsta orbitrola i koji je "najsporiji"?,nadam se da me razumete i da ce neko pomoci.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Mogu ti pomoci tako da zamjenimo volane ja tebi komplet mehanicki koji je spor i nije osetljiv a ti meni taj hidraulicni koji je skroz osjetljiv, naviknut cu ja na njega ;)

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Moze da zavisi i od orbitola i od cilindra.Slikaj orbitol i izmjeri debljinu klipnjace na cilindru.

zeljk87

Novi član
Tu od
26 Lip 2017
Poruka
4
Orbitol je ZF Austrija original,debljina klipnjace je 25mm
lobeuq1a9

Posljednje uređivanje:

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
A kako ti radi hidraulika? Jesi li probao skretati volanom dok dižeš neki teret na polugama hidraulike, ima li promjena?

Koje ulje je u hidraulici?
Je li kompletna instalacija originalna?
Koliki je volumen pumpe, 19 cm3 ili više?

zeljk87

Novi član
Tu od
26 Lip 2017
Poruka
4
Dobro radi hidraulika,nema promena.
Ulje sipamo motorno sae 30 Modrica je trenutno u njemu.
Kompletna instalacija je originalna.
Volumen pumpe je 19 cm3.

Najnoviji postovi

Na vrh