• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,710
Niti kod mene nema nis s od snijega. :(
Zato imam zanimljiv prikaz utjecaja vjetra na temperaturu i relativnu vlagu, u kotlini kakva je kod mene.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,644
Tu je neki nasip i kad je pokušao da se preko kašike izvuče onda je još potonuo i stope zaglavile u blatu, pa nasjeo. I ja sam ga jedva potegao, bilo je kritično za sajlu skoro da drekne. Naravno nikad nije radio na snijegu i nezna šta može uraditi.

#Pajdaš

Član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
51
Sretno svim kolegama u novoj 2025 i nek bude malo više i BOLJE raspoređenih padalina, bez krupnog leda i oluja i nek ne bude dužih perioda bez kiše od 30dana!
Osobno se nadam kod mene bar da bude sljedeće godine 400l i solidno raspoređenih..al kakav je trend ne bi me čudilo da 2025ta nastavi rušiti negativne rekorde..
I nadam se da će sljedeći mjesec biti puno hladniji i s dnevnim minusima jer zimske brazde nisu jos nista izmrznule a ako ne bude ide se 2x tragom odmah u zatvaranju brazde...

Padaline 2024 - 266L
Po količini slična padalinama 2022oj al po prinosima 2-3x lošija, ove godine 2x led bio jako baš krupan
Činjenica:
- zadnje 4g novo normalno je postalo da smo svake godine imali periode od 60+ dana bez prave kiše
- ove godine čak 3 puta!
- oluje zadnje dvije godine al 'srećom' ove godine malo manje od pola atara zahvatila al ne toliko strašno kao 2023

padaline 2024.png

Stvarna količina padalina 2024- 309L (rosa, magle itd) koja je u prosjeku veća za 14-21% u odnosu na palu kišu:
oborine stvarne 2024.png

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,906
Postoje i ugodna iznenađenja kad si stvarno siguran da ne može gore, a ono počinje se dizati. Doduše polako, ali i to se računa. Stara je godina i uvijek postoji nada da će iduće biti bolje i da će ugodnih iznenađenja biti puno više. Živjeli vi meni i samo jako. :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,120
Evo neki snijeg je opet počeo propadivati kod mene.... Više kao kristali leda nego snijeg, ali pada nešto u svakom slučaju.

Najnoviji postovi

Na vrh