• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,320
Kod nas - 5 bilo vjutro. Ve je - 1, al magla ne odustaje. Vatromet se bude slabo videl 🤭
Pre 1 vuro praznil grabe, situacija se nije nikaj popravila

Prilozi

• 20241231_112753.jpg
    20241231_112753.jpg
    17.6 KB · Pregleda: 26
  • 20241231_112757.jpg
    20241231_112757.jpg
    27.8 KB · Pregleda: 26

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,271
Kod nas - 5 bilo vjutro. Ve je - 1, al magla ne odustaje. Vatromet se bude slabo videl 🤭
Pre 1 vuro praznil grabe, situacija se nije nikaj popravila
Jel se nije pumpa na cisterni smrzla?
Ja danas moral poljevati sa vrelom vodom pumpu i zasun od cisterne, nije htjelo mrdnuti nikud.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,968
Kone šugavo vrijeme, 7 dana vedrine i sad se navukla magla da se ništa ne vidi🙄

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,716
Nakon par dana - 7 preko noći.. Mislim da je.

Ali je danas ugrijalo na +12 pa nisam baš za probu. Ipak sam 100+ kila 😂

Led može biti jako varljiv. Par noći smrzavanja, upitno. Ja sam dosta lakši, ali ne bih sprobaval.

Nekad, prije 60-ak godina, kad su bile prave zime, deda je po zimi konjem šlajsal drva po zaleđenom potoku. Led je bil debljine oko 20 cm. No, ne bi bil toliko debel da deda nije pomagal. Svaki dan je predvečer otišel s balticom (mala sjekirica) na potok i na svakih nekoliko metara probušil led i pustil vodu na led. Na taj način je svako jutro led bil nekoliko cm deblji. Tak debelom ledu nije smetalo nekoliko toplijih dana kojih je znalo biti, obično sredinom zime.

Nažalost, ostala su samo lijepa i nostalgična sjećanja na takve zime.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,127
Pa bude tu dosta debel led, tamo lijevo gdje se vidi žarko zelena trava je cijev od izvora. I konstantno nova voda preko noći smrzne. S tim da je bilo 3 dana preko dana - 1 - - 3....

Najnoviji postovi

Na vrh