• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,548
Kud poplava na pol brda....

Jučer izlila crna rijeka i iskrica. Mislim da mi je dud pod vodom...

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,035
Brdo i je problem, potoci nemaju toliku propusnost i kod jačih kiša grad poplavi, nije prvi puta. Kod mene u selu je voda samo u kanalu, a podzemne vode iz podruma tjera pumpa od 50 eura, obavezna investicija za kuću. Samo bih je volio zamijeniti za neku koju ne treba odzračivati jer ova tjera dok je dno uronjeno, a kad sasuši, onda neće, smeta zračni džep.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,326
Nek se javi kolega @Pajdaš, zanima me koliko je kod njega palo kiše u ovom kišnom periodu.

Kod nas u "koprivničkoj" Podravini nije bog zna kaj padalo, praktički nigdje ni ne leži voda.

Posljednje uređivanje:

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,401
Donji dio sela pliva. Na jednom mjestu je voda oko 15-20cm na cesti, teško se prolazi.

Prilozi

• IMG_20250328_062007.jpg
    IMG_20250328_062007.jpg
    25.5 KB · Pregleda: 37

#Pajdaš

Član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
94
Nek se javi kolega @Pajdaš, zanima me koliko je kod njega palo kiše u ovom kišnom periodu.

Kod nas u "koprivničkoj" Podravini nije bog zna kaj padalo, praktički nigdje ni ne leži voda.
zadnjih 30dana:
(redom ak se ne vidi: .......0,3 - 2,8 - 0,5 - 3,3 - 6,4 - 2......i zadnja 4 dana: 0,5 - 3,3 - 8,9 - 5,3
33,3L zadnjih mjesec dana...ak gledam po kišomjeru u dvorištu onda je 27L (jer ne računam ove jutarnje rose, par kapi, i zadnja 2dana strašan vjetar pa taj u dvorištu zbog malog otvora ne mjeri baš točno kad puše jak vjetar i pada kiša)
(od 1.1.2025: 51L)

kod nas su stari ljudi uvik govorili, dok u ostatku Hr ne budu poplave kod nas nema prave kiše...

oborine.png 03.2025.png

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,326
Ja nemam kišomjer (moram si ga nabaviti prvom prilikom), ali mislim da ni kod nas nije više palo.
Mi smo bas na nekakvoj lošoj poziciji, s jedne strane je Bilogora, a s druge je Drava, pa mi u sredini jako malo kiše dobivamo.
I još k tome imamo pjeskovitu zemlju..

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,401
@#Pajdaš Otkud jesi točno?

Gledam baš dhmz kod nas je palo 40-50l u periodu zadnjih 24h. Kišomjer nisam još postavio, ali po mojoj procjeni bude 80-100 litara u ovih 3-4 dana kiše.

Posljednje uređivanje:

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,035
Kod nas jučer 70 litara, danas 50 litara, a za cijeli mjesec 200 litara. Oko 150 m niže od kuće imamo mali potočić, tek tu vidim da je poplavljeno. Kad odčepim susjedovu cijev u kanalu, ne bi ni tu trebalo biti nešto puno vode. Teoretski i da duplo više kiše padne, ne dotiče me, a Orahovica pliva kod svake veće kiše. :(

Najnoviji postovi

Na vrh