• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,354
Ako bude -1 do -2 neće biti opasno. Gledam prognozu, tako niske temperature bi mogle biti kratko, pred jutro.
Ako planiraš kaj paliti onda bi bilo dobro da se to stavi u metalnu bačvu da duže gori.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,917
Okrugla bala slame neče buknuti ako če biti mirno vrijeme a ako če puhat vjetar to je več malo problem tak da sa tim pažljivo ako je blizu kakvih objekata

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,050
Jel budete sutra branili vocke od mraza ili?
Ja sam kanil paliti bale slame pod trešnjama, e sad, nikad to nisam radil, ne znam jel bude ta bala planula ili bude onako polako tinjala?
Ja sam jenput spasil voćnjak od -8°C.
Kuril sam male krijesove poslagane cik cak po voćnjaku. Kockicu slame sam podijelil na 3 komada, pripalil s jedne strane i stavil gore cepanjicu, tak da tinja i dimi, a ne gori. Pol sela bilo u dimu, al tak su svi spavali. Jedino kaj sam se budil svake 3 vure kaj sam išel u provjeru

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,333
Dižem se sutra u 3 h i budem priložil na svakih 5 metara jednu balu slame.
Nema nikakvih objekata okolo, jer je to vocnjak.
A i ako bude puhal vjetar, onda mraza ne bude, tak da normalno da po vjetru ne budem ništ palil.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,568
A gdje to najavljuju toliki mraz?

Ja gdje god pogledam blagi ili nikakav ne najavljuju više.. Uz to što će vjetra biti pa ne bi trebalo biti nikakve štete...

1000028880.jpg 1000028881.jpg

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,016
kod mene je upravo taj vjetar problem...inače mi je na trešnji uvijek sve zujalo kad je cvala, sad nisam vidio jednu pčelu gore...tak da mi na isto dođe ako ju ne spali mraz...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,568
Ja računam ovu godinu propalu kako god okreneš.... U startu 50% cvijeta manje... Dvoumim se između alternativne rodnosti i onih -8 što su bili... Bili danas kod kolege u jabukama... 70% manje cvijeta nego lani.... U šljivama jedino stanley normalno procvao...

+ sve šljive, trešnje i višnje što su sada otvorene, neke već i u precvjetavanju... Pčele si mogao na prste nabrojiti... Danas I jučer ja pčelu vidio nisam... A 120 komada jojo, top king I top taste u punom cvatu... Tješi me što im je tek druga vegetacija pa nisam puno izgubio.. Ali na valpovcanki I cacankama starijima sam već izgubio 70% roda.

Najnoviji postovi

Na vrh