• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,442
I kod mene pada ledena kiša al je cesta dobro posipana tako da se za sada još ne ledi

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,856
Kod.mene se digla temp...kroz jutro jos bilo blizu -10 sad je -1 tako da lovi i sol...vele da ne.djeluje ispod -5 pa je sigurno i do toga...

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,327
Pada kiša ali je iz nekog razloga +1 i ništa se ne smrzava 😊😊😊
Kod mene isto pleše oko 0°C, snijeg se topi, umalo me poklopila cijela tabla s krova. Ulazim i izlazim non-stop van, pripremam stvari za put, punim aku itd.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,173
Pa nije problem na golom asvaltu. Problem je kaj me sad koncesionar Huđek uvjerava da je cesta čista i posoljena. A na cesti po dlan ugaženog snijega i leda. Bez traga posipavanja. I to objašnjava meni koji sam 10 let delal taj posel. Na kraju konstatira da su možda nekaj zaboravili. Neko debelo pere lovu ,a kad bu neko nastradal zna se kaj bu. Nisi prilagodio vožnju uvjetima na cesti. Al nezna kak prilagoditi z brega dole po ledu. Čavlerice odavno nisu u upotrebi
Problem je u cijelom sistemu koji ima dodira sa takvom vrstom problem neadekvatno ili nikakvo čišćenje puta. Svi ćute, nereaguju. Ćutanje je znak podrske, ako agencija za bezbjednost saobraćaja ćuti, nadležni iz nadzora puteva ćute, policija ćuti i nepiše kazne za neodržavanje puteva, to nije problem onda samo kod izvođača. Takode ako se desi saobraćajns nezgoda ili više njih, uslovi na putu moraju biti zadokumentavani, odnosno uslovi su vidljivi na svim fotografijama, medutim u lancu donošenja odgovornosti na osnovu zatečenih činjenica, takođe svi ( policija ili sud) prećute uslove koji su vladali na kolovozu. Zašto ovo pišem, ako bi neko zatražio sudsko odlučivanje a sudac neprihvati dokaz o stanju puta onda je i on korumpiran. Da sve to nije tako prvi u lancu odgovornosti izvodač radova nebi smio da ne izvrši propisano čišćenje kolovoza. Ovako on ima sigurnu zaštitu u poleđini sistema.
TI si vrsio čišćenje, ja sam vrsio nadzor dali su blagovremeno i adekvatno oćišeni nekih 28g., medutim u posljednjem desetljeću je sve to losije funkcionisalo i znam da je na desetine prijava za nećišćenje ili netretiranje kolovoza abrazivnim srestvima, zavrsavalo bez sankcije. Nažalost teret stete sve manje su plaćali a sad vjerovatno kao i kod vas ide na vozača.

Najnoviji postovi

Na vrh