• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,813
Ja sam se malo prije vrnul iz voćnjaka i rezidbe. Sav žuti od glave do pete. Počeo je padati pelud sa lijeske. Krasni dan, izašle pčele, a i pokoji žuti leptir. Za vikend opet najavili zahlađenje. Nadam se da to neće zasmetati oplodnji lijeske. Bude kak bude, protiv toga nemremo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,935
Ja sam jučer videl Visibabe kad sam išel kod Škrt-a pa sam razmišljal da u povratku naberem povodom Valentinovog ali .... opet je pila kavu.....
A lijeske, ja s tim nemam brige, imam ja čoveka sa kantom Jupola :hahah:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,935
Visi “deda”

Kod par zadnjih visi dede mada neki od njih možda i nisu dede :ROFLMAO:

A Onda evo i od mene jedan na tu temu.
Plus, pazi kaj delaš ;)

Dobili deda i baba na lotu i odluče se malo pomladiti, pa odu u toplice na "tretman pomlađivanja". Nakon par dana, pita djed babu:
– "Čuj, stara, jel' i ti osjećaš ovu neku novu energiju? Ja se osjećam kao da mi je opet dvadeseta!"
Baba ga pogleda, popravi naočale i kaže:
– "Bogme, deda, i ja se osjećam skroz drukčije. Baš bih mogla... znaš već što."
Deda se sav ozari, namjesti se, kad odjednom stane i zamisli se.
– "Čekaj malo, babo... pa mi smo se skroz pomladili!"
– "Pa jesmo, i?" – pita ona.
– "Pa ništa, sad moramo čekati barem još deset godina da nam roditelji dopuste!"

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,975
Kod nas je i naše prve bijele visibabe zamijenio novi snijeg.
Ovako to sad zimski, pomalo idilično izgleda:

1000035620.jpg

Pogled na dostupnu mi prognozu vremena, na mobitelu otkriva novu promjenu vremena, za koji dan, u vidu ozbiljnijeg zatopljenja. "Frče mene" sad svaka ta intenzivna promjena vremena...

1000035618.jpg

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
229
Ako se ostvare takve temperature do kraja mjeseca, ovo će biti u zadnjih 10g treća najtoplija veljača kod nas, tj u mom dvorištu...poslije one veljače 2023, i 2024 kad si već mogao sredinom veljače u kratkoj majici biti vani..
Zašto ovo pišem?! Samo da kolege vide koliko nas naš subjektivni osjećaj vara :)
Brojke, evidencija i meteo stanica ne laže..Da ne vodim evidenciju i ja osobno bih mislio da je ovo jedna od hladnijih zima, ako ne i najhladnija zadnjih godina kako pričaju kolege u okolici mene ovih dana..Jedino što je točno je da ove zime zasad bilo daleko većih minusa nego prijašnjih godina i velikih temperaturnih dnevnih oscilacija, posebno u siječnju.

evo primjer zadnje 3g prosjeka temperatura:
2024: jan 2.97 °C feb 12.4 °C
2025: jan 2.89 °C feb 2.47 °C
2026: jan 0.89 °C feb 8.9 °C

Najpovoljnija zima za ozime kulture je ona kao prošla, što se lako uoči i po prinosima uspoređujući prinose zadnjih 20g i temperature kakve su bile tijekom zime, istina uvelike ovisi i proljeće ali kad je bila dobra zima za ozime i proljeće je tih godina poslužilo i odradilo svoj dio..Kad god je bila zima kao 2025 prinosi ozimih usjeva su bili odlični..
Vidit ćemo šta će donijeti ostatak zime i sljedećih 30dana, ili će biti ono kako kažu; Što velja izmami to marač opali?!

Na vrh