• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,978
@Lee Champa zemi si ga pri nam* ima ga več viška. Sve kaj je supruga prije "steze od snega ščistila", je nazaj zameteno.
(A ja se vezda srečković idem za koji čas prepeljati v toplice, na novu rundu terapijice. Ali denes pem po auto cesti, ne kroz Vrtlinovec, jer - baš je grdo vani.)

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,490
Kod mene samo kiša, i to dobro natopilo da je Mrežnica skroz napeta.
Screenshot_20260220_124024_Samsung Internet.jpg

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,460
Siječanj daleko najhladniji u zadnje 3 godine (prosječno 1.6 stupnjeva), veljača u sredini (prosjek 5 stupnjeva)
1000060333.jpg 1000060331.jpg 1000060329.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,940
I kod mene idila i to sve skup u par vur.
Sutra ga najvjerojatnije više nebu pa treba danas iskoristiti priliku i uživati u njemu.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,972
u prirodi idila a na cesti kaos...znalo se tjedan dana kakva je najava i nije se apsolutno nist posolilo...sad se ispod snijega na cesti stvoril tvrdi led..uzas zivi za voziti...
i evo jedna usporedba...u austriji pred tjedan dana...-6 je bilo ali se snijeg na cesti pocel topiti...kod nas na -1 sve tvrdo ko kamen...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,978
Ček malo! Supruga mlati lopatom, a vaše veličanstvo ide u toplice?
I koliko buš tam....vjerojatno dok prestane snijeg! :hahah:
OFF
Ne bu išlo, nebum više stalno tam, jer ti bi odma došel doma na kavu, 🤣🫣🙃, vozil se budem sim tam, sim tam.

I još malo, istine:
Potvrđujem se kaj ste napisali za neočiščene ceste, denes.

Auto cesta od VŽ do V. Toplic* najblaže rečeno loše, opasno mjesto za preživjeti...
Od naplatnih u Toplicama prema centru, na semaforima prepriječil se autobus, ICB oko njega čisti, ide ga kamion zaobilaziti i krene voziti "postrance", oče mu rit napref. Nekak smo se prevlekli. Mene "na uzbrdici ispred crkve" zblokira i stane Punto.
Poslije su z bolnice, kroz oblok (prozor) gospođe gledale i komentierale, pa svaki drugi auto tu stane, nebre po skliskome v brijeg?
Dok sam kretal doma skretanje z Minerve lijevo prema Vrtlinovcu proklizala su bar 3 auta i nikam dalje.
Ja okrenul na auto cestu, jedva sam se spustil od bolnice dolje, led bar 2 cm, ko staklo.
Vozim se dalje prema naplatnim kućicama, stoji šleper s trupcima, vozač pokušava montirati lance. Dokližem se do auto ceste, ali kak se uključiti, divljaki jure bez pameti. Jedva se ubacim i na tih par km do VŽ preteklo me desetak i više divljaka, bedaka.
I onda me navigacija alarmira, opasnost na cesti. Vidim ispred "dela se kolona", večina nas na 4 žmigavca, ali eto pametnih po lijevoj strani i po gasu. Mi se nismo mogli skinuti s auto ceste, jer se na tom mjestu događalo klizanje, sa zapriječenom cestom. Dok smo izgmizali, isklizali prema izlazu, ispod naših auta čista katastrofa, krpe leda, raznih debljina.
Nazvala ne sestra prihvatim poziv i pita, pa de si? Kaj to tak ruži? Led, i đombe na cesti, vozim se doma.
Niti dalje, lokalno kod nas nikaj ni bolje, kolomeje (kolotrazi) u ledu, 2- 4 cm ugaženog ledenog snega, auti plešeju valcere i zanosno mašu svojim guzicama.
Fala Bogu došel sam cijeli doma i auto i ja.
Je star sam i bedast, ali ne pamtim ovakvoga nereda na cestama, začinjenoga z bedakima koji bez pameti srljaju. Moraju se događati sva ta "stanja", ludi smo narod za volanom.
Utjeha je da je sve iznenadil snijeg vu veljači.
🥂👋❄️

Posljednje uređivanje:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,817
Izgleda da je sneg vu veljači vekše iznenađenje nego hapšenje ministra radi pronevjere.
Pa najavljivali su veće količine snijega za ovaj dio Hrvatske i ovaj puta nisu pogriješili. Ali kaj to znači gda zimska služba ne gleda prognoze.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,940
Kod mene sve očiščeno i posoljeno. Naravno, osim mog dvora ko i obicno.
Sad krečem za metropolu a vjerujem da je i putem tak.

Na vrh