Danas smo kompletirali ja i supruga obilaske, da li imamo negdje posljedica štete od nevremena.
Kod dede je vjetar poskidal na svinjcu i šupi za drva desetak, ili koji više crijepova. Trebalo bude se pentrati i pokriti iznova, ali dok vjetar stane, jer i sad ga puše, onak...
Na gruntu od pokojne punice, nema trenutno vidljive štete.
U goricama nas je dobro zaštitila šuma sa sjeverne strane, nasuprot nas i nemamo štete.
Malo prije smo došli doma, obišli smo i tri šume, e tu ima koje čega i loma i poloma...
Doma nam je jednu pločicu šindre na sjenici do kraja strgalo, odletjela je, a skoro desetak komada je načelo, odlijepilo. (Nisam išao u potragu, ali mislim si da imam nekakvih par komada zalihe.) Prvo moram dočekati da se drvena obloga, osb ploče, ispod demolirane šindre posuši, pa onda napravim "popravke lijepljenjem, dopunom itd."
Nekak bu, kak bu, ne bu tak ostalo.
Danas dok smo se to vozikali, vidjeli smo u nama susjednom naselju vatrogasce kako su postavljali pvc trake upozorenja zabrane kretanja, na dječjem igralištu. Onda smo skužili da je vjetar išćupao ogromnu brezu s korijenjem i postavio ju u kut 45.
Prema nebrojenim drugim ljudima, mi moramo samo reči Bogu hvala, dobro smo prošli.