• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vremenske prilike-neprilike

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,616
Kak je neki dan napisano na temi oranja...jos bar 50ak l bi trebalo pasti da se normalno ora i posije...ja sam pred tjedan dana zalijeval na vrtu repu i zeljarice...susiti se pocele...sused je neki dan srusil tresnju pa je kopal korjenje van...veli do metar dubine nije mogel.nist stihati...sve moral s krampom...

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
363
Kolega je početkom tjedna probao orati jedan ogled kukuruza plug-podrivač (mada pravilnije je razrivač tj opis tog čime je 'podrivao')...na podrivanom nije htio u zemlju čak ni uz potisak hidraulike dok na oranom dijelu išlo fino, čak se dosta i rasipalo osim što se prašilo jako, samo na uvratinama i di je špricao tj tragovi točkova su bile grudve veće od šake...
Ja mislim da kod nas gdje nije orano prošle godine, treba bar 100l da bi na nešto ličilo, tj ako ne želiš sante i komade zemlje, jer teško da će to dobro i kvalitetno kasnije izmrznuti...

Najnoviji postovi

Na vrh