• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vrt bez motike ???

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
410
I tak smo mi odlucili da bumo ove godine isto kuhali mešto paradajza i nešto sataraša pa smo okvirno planirali kakvih 5 litri paradajza a sataraša kak bude viškova u vrtu. U tu svrhu sam posijal Rio Grande koji dobro kaže. No sad kad sam videl onih 100 itri +plus Lidl... pa to moram samo paradajz jesti 🫠. Pa kad smo već kod nakuhavanja, jel neko sprobal taj nekakvi Templar, šljivar kaj ne treba kolce. Kazu da baš i nije ovak za frišku konuumaciju, ali da je dusu dal za kuhanje

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
168
Ha da, templar je hibrid koji se bere kombajnom za industriju, sve dodje u isto vrijeme i napravljen je tak da pulpa prevladava-malo vode i krzljave sjemenke. Nisam ga probao, ali sjemenka je cca 20 €-centi; ja u nazad 2-3 godine otkad znam za tu kemiju nisam vidio pakovanje manje od 500 sjemenki. Moj kolega bivsi sa posla je radio za Podravku upravo taj za otkup. Sad kaj sije Mutti sije i bere neznam, ali kod kuhanja za paradajz je za kupca bitna kiselina koja ostaje u proizvodu, a ona od Podravke mi nije pasala.

Posljednje uređivanje:

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
410
Hm. Vidio sam da jedan opg prodaje vlastito sjeme sto mi sad ispada čudno ako je hibrid u pitanju. I da. Lani je bilo 10 eura za 100 sjemenki, a ove godine kažu da je 60 sjemenki 11 eura.
Onda ću ja valjda sa Rio Grande i Volovskim riješiti stvar. . Ali ne 100 litara 🫠

gost1975

Aktivni član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
168
Za po domacu svaki je ok., neki se duze kuhaju, a sa kiselinom skuzis za par ljeta i sa par sorti. Gle nemremo mi doma iskuhatvati na 60C sa niskim tlakom, to delaju industrijski, ali je dobro da imamo za kuhanje paradajz koji se krace kuha do zeljene konzistencije. Dok nije bilo F1 kuhalo se vol.srce, jabucari su bili za salatu i za na naglo u tavi, al to svi znamo koji smo tu bili.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,805
Heinz 5108 I Templar

Sadio sam I Dino I San Marzano i Eduardo

Za kuhanje prva liga. A meni su super i za jesti....

1000075178.jpg

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
410
Za po domacu svaki je ok., neki se duze kuhaju, a sa kiselinom skuzis za par ljeta i sa par sorti. Gle nemremo mi doma iskuhatvati na 60C sa niskim tlakom, to delaju industrijski, ali je dobro da imamo za kuhanje paradajz koji se krace kuha do zeljene konzistencije. Dok nije bilo F1 kuhalo se vol.srce, jabucari su bili za salatu i za na naglo u tavi, al to svi znamo koji smo tu bili.
Pa sad, vidjet ćemo ove godine kak bude krenulo sa tom novom idejom. Ak bude imalo prođu ( do sad smo to malo koristili) možda se bacim na volovsko srce. Rio mi se pokazuje dobro, a imam i neki paradajz kojem nitko ne zna ime. Kao veliki sljivar, okusom blizak Rio Grande, a oblikom slican samo sebi. Vidjet ću ove godine kak se ponasa. Ja sam ga nazval veliki sljavar
1000029836.jpg

1000029724.jpg

Na vrh