Napokon, poslije dugo vremena i želje, kupil sam traktor kosilicu.
Između hrpe traktor kosilica u oglasnicima, našel sam malo rjeđi model:
Yard Man AH 8200
Gledal sam i druge marke: JD, Iseki, Kubota...ali su bili izvan područja cijene koju sam mogel platiti.
Evo nekoliko podataka:
- Proizveden 2001, kupljen 2002 (po rječima prodavatelja)
- Motor B&S Intek, 20ks, V2, 656ccm, s tlačnim podmazivanjem i filterom ulja
- Rezervoar goriva 3 gal (12 litara)
- Kosište s tri noža, 117cm zahvata
- Pogon kosišta s elektromagnetskom spojkom, uključivanje šalterom
- Lijevana prednja osovima
- Prednji kotači 16x6,50-8
- Zadnji kotači 23x9,50-12
- Getriba s 2 grupe brzina i rikverc (Hi -Lo -R) i 1" (25mm) poluosovinama, na igličastim lagerima
- Varijator za pogon transmisije, s nožnim upravljanjem i tempomatom. Za one koji znaju kak je na Zmaju 131 - otprilike slično
- Uzdužno podesivo sjedalo
- Kontrola alternatora, tlaka ulja, brojilo sati (kupljen s 210h)
Ovo je vrtni traktor, veći i teži od većine u ponudi.
Obzirom na starost i stanje, malo sam ga previše platil, no takvog (ili boljeg) u ponudi nije bilo.
Posudil sam kombi i dopeljal ga doma. Da bi ga mogel utovariti, jer gazda nije imal dvije daske za rampu, moral sam skinuti kosište.
Kak bu to sinov traktor, moral sam ga smjestiti između veće braće:
Desno, na slici, vidi se obnovljeni Štore.
Kak sam još kod prodavača videl, na traktoru je bilo (po mojim kriterijima) prilično nedostataka:
- pukla uha koja drže haubu s prednje strane:
- Pogonski remeni su pri kraju i treba ih zamijeniti. Za sad samo treba podesiti varijator
- Cvile lageri nateznih remenica pogona. Budem ih probal namazati ili zamijeniti remenice novima (lageri su zavareni u limene, prešane remenice)
- Kočnica uopće ne drži
- Volan ima nekih 30° lufta
- Ponešto hrđe na šasiji
- Motor zadimi pri paljenju. Treba podesiti rasplinjač, ventile, zamijeniti filter zraka, svječice...ali prilično lijepo ide.
Naravno da sam u vezi motora, još prije kupnje, konzultiral Muhu. Ak bu imal volje, i Hodor je dobro došel
Kak ste mogli vidjeti u temi Štore 402DT - obnova, i ovaj bude dobil sličan tretman u odgovarajućem opsegu.
Između hrpe traktor kosilica u oglasnicima, našel sam malo rjeđi model:
Yard Man AH 8200
Gledal sam i druge marke: JD, Iseki, Kubota...ali su bili izvan područja cijene koju sam mogel platiti.
Evo nekoliko podataka:
- Proizveden 2001, kupljen 2002 (po rječima prodavatelja)
- Motor B&S Intek, 20ks, V2, 656ccm, s tlačnim podmazivanjem i filterom ulja
- Rezervoar goriva 3 gal (12 litara)
- Kosište s tri noža, 117cm zahvata
- Pogon kosišta s elektromagnetskom spojkom, uključivanje šalterom
- Lijevana prednja osovima
- Prednji kotači 16x6,50-8
- Zadnji kotači 23x9,50-12
- Getriba s 2 grupe brzina i rikverc (Hi -Lo -R) i 1" (25mm) poluosovinama, na igličastim lagerima
- Varijator za pogon transmisije, s nožnim upravljanjem i tempomatom. Za one koji znaju kak je na Zmaju 131 - otprilike slično
- Uzdužno podesivo sjedalo
- Kontrola alternatora, tlaka ulja, brojilo sati (kupljen s 210h)
Ovo je vrtni traktor, veći i teži od većine u ponudi.
Obzirom na starost i stanje, malo sam ga previše platil, no takvog (ili boljeg) u ponudi nije bilo.
Posudil sam kombi i dopeljal ga doma. Da bi ga mogel utovariti, jer gazda nije imal dvije daske za rampu, moral sam skinuti kosište.
Kak bu to sinov traktor, moral sam ga smjestiti između veće braće:
Desno, na slici, vidi se obnovljeni Štore.
Kak sam još kod prodavača videl, na traktoru je bilo (po mojim kriterijima) prilično nedostataka:
- pukla uha koja drže haubu s prednje strane:
- Pogonski remeni su pri kraju i treba ih zamijeniti. Za sad samo treba podesiti varijator
- Cvile lageri nateznih remenica pogona. Budem ih probal namazati ili zamijeniti remenice novima (lageri su zavareni u limene, prešane remenice)
- Kočnica uopće ne drži
- Volan ima nekih 30° lufta
- Ponešto hrđe na šasiji
- Motor zadimi pri paljenju. Treba podesiti rasplinjač, ventile, zamijeniti filter zraka, svječice...ali prilično lijepo ide.
Naravno da sam u vezi motora, još prije kupnje, konzultiral Muhu. Ak bu imal volje, i Hodor je dobro došel
Kak ste mogli vidjeti u temi Štore 402DT - obnova, i ovaj bude dobil sličan tretman u odgovarajućem opsegu.
Posljednje uređivanje: