• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Yeti

Yeti

Novi član
Tu od
2 Stu 2014
Poruka
7
Pozdrav svima !

Zovem se Marjan, živim u Zagrebu i bavim se ekološkom proizvodnjom na 2 ha u Gornjem Dragancu kod Čazme. Imam petstotinjak grmova borovnica, dvije stotine voćki, nešto lijeske, dosta vrta i nekoliko košnica.. Od "veće" mehanizacije imam samo motokultivator, uz njega koristim kosilicu, trimer i agregat. Prije 4 godine sam kupio zemlju i krenuo od nule, bez ikakvog praktičnog znanja o poljoprivredi, tako da zasad umjesto nekog ozbiljnijeg uroda imam uglavnom posla preko glave i probleme koje rješavam u hodu, ali nadam se da će s vremenom doći i nekakvi rezultati.
 

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,800
Dobro došao na Poljoprivredni Forum!

Bok Yeti, dobrodošao na Poljoprivredni Forum.


p.s. Prije početka korištenja foruma možeš malo pogledati pravila i upute, tamo imaš korisnih informacija koje će ti olakšati snalaženje na forumu.
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Bog Yeti,ja sam ti isto novi na forumu i drago mi je da ima jos optimista u ovoj Lijepoj nasoj(no nazalost toga smo premalo svjesni).Ja takoder delam na eko-nacin kolko je moguce ali meni je lakse jer je to za moje potrebe.Zelim ti uspjesnost na naplati tvoga truda i znoja jer vec iskrene zelje pokrecu pozitivnu energiju.a nismo svjesni koliko nam je to vazno.ps za sebe bi trebal oko 20 saadnica borovnice,gdje i koje ak moze savjet:(blush):
 

Yeti

Novi član
Tu od
2 Stu 2014
Poruka
7
Sadnice sam kupio u Bistri, Hellea se zove firma, bile su cca 60 kuna. Jedino moram priznati da iako su one na prvi pogled dobro izgledale, tek su ove godine, a posađene su 2012. dale nešto malo plodova. Krivim voluharice za to, jer su izgleda poštucale sve korijenje kojeg su se dočepale.Vjerojatno znaš da borovnice moraju biti posađene u kiselu zemlju , ph okvirno 4,6 inače niš od njih. Ja sam supstrat i crnogoričnu sječku naručil u Murskom Središću (i tu je bilo problema jer su mi zmućkali krivi ph pa sam moral na ruke 40 kubika supstrata premješat). Od tada nisam više uzimal niš jer mi nije trebalo, ali u međuvremenu se valjda pojavio i koji dobavljač bliže. Za male količine bi ipak trebalo biti lakše.
 

Najnoviji postovi

Na vrh