• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zadnji utovarivac

dosuh

Novi član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
12
Jeli ima neko skicu ili mjere zadnjeg utovarivaca?
Najbitnija mi je duzina ruke i ugao gdje je savijena.

Hvala pozdrav.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,477
Na koji traktor bi montirao utivarač?

Poslato sa Huawei P7.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,477
Ugao odrediš eksperimentalno, bitno je kad spustiš poluge do kraja, da korpa, vile ili šta već kačiš bude na zemlji. A dužina "ruke" i hod poluga ti određuje visinu dizanja.
Pogledaj na oglasima npr olx.ba kako su izvedeni ti zadnji utovarivači.

Poslato sa Huawei P7.

dosuh

Novi član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
12
Dali bi bilo dobro kad bi prednji kraj korpe oborio par cm ,pa kad bi tovario npr pijesak ili nesto da ide u zemlju.. Ili ipak da ostavim ravno

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,477
b0fb85bd56bf78bd087fa4033d62d9d7.jpg

Evo jednog mogućeg riješenja utovarivača.
Zadnju stranu korpe možeš malo podići, a možeš i samo saviti prednji rub.
Ja planiram sebi praviti takav utovarivač za rolo bale. Ali sad imam drugih obaveza pa nemam vremena za taj "projekat" [emoji2]

Poslato sa Huawei P7.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,913
Ne raditi glavni nosač iz 2 dijela. Nema potrebe da bude prelomljen, može biti ravan, a podupirači na rukama malo niži.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,477
Na većini utovarivača je prelomljen, mada da budem iskren, ne znam zašto je tako. Jednostavnije je napraviti kopčanje (piramidu) malo niže i ostaviti gredu ravnu.

Poslato sa Huawei P7.

dosuh

Novi član
Tu od
31 Sij 2014
Poruka
12
Mislim da je savijen radi lakseg utovaranja na prikolicu pogotovo ako ima produzene stranice..jer kad podignemo u zrak ruka je pod manjim uglom u odnosu na stranice,samim tim je i korpa malo odmaknutija od traktora a opet imamo dovoljnu visinu dizanja..

Najnoviji postovi

Na vrh