• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zamjena ulja u prednjem reuduktoru

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
303
Posto to nikad do sada nisam radio, molim ako netko moze napisati ispravan nacin kako zamijeniti ulje u prednjem mostu i prednjim reduktorima na renault traktoru.

nasao sam ispod mosta veliki imbus vijak ( na sredini mosta ) koji ( pretpostavljam ) je ispust i nasao sam na desno bocnoj strani mosta jos jedan vijak koji vjerojstno onda sluzi za uljevanje ulja. u trgovini mi rekli da u prednji most ide 6L ulja, ali me zanima kako tocno znati koliko ulja je dosta?

sto se ticne bocnih reduktora - kada se ulje ispusta kotac mora biti okrenut na nacn da je vijak reduktora dolje, kad se uljeva onda kotac okrenuti da vijak bude gore, ili ?

u trgovini mi jos rekli da u prednji most i reduktore ide hipenol 90, da li to bude ok?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,645
Nisi rekel koji je model traktora.
Dosta je kad ide van na bočni šaraf.
Prdnji reduktori se pune do polovice, znači vijak mora biti ispred ili iza traktora, a nikak gore. Ak ga napuniš do vrha , vrlo brzu budu semeringi masni.
Imaju li prednji reduktori kočnice ili ne?
Obično ide ulje kakvo i u getribu, znači (većinom) 10W-30, tipa Transhidrol.
 

bozic.hrvoje

Aktivni član
Tu od
1 Lis 2013
Poruka
303
radi se o traktoru renault ceres 85x iz 1996godine. Kocnice su napred preko prve vuce slozene.

poslao sam upit u traktor servis u krizevce sa kopijom prometne i od njih dobio odg da ide hipenol 90, u most 6L, u redoktore po 0.7L
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Ispustiš ulje iz prednjeg mosta na donji šaraf, a puniš na "gornji" dok ne krene curiti van na njega.

Najlakše ti je za reduktore dignuti tu stranu sa dizalicom i ručno okrenuti kotač, ako si sam i nemaš koga zamoliti da ti rekne da staneš kada je rupa prema dolje okrenuta. Dakle, šaraf dolje i samo odšarafiš. Kada sve iscuri van, staviš rupu da bude u horizontali i isti princip kao i kod mosta, puniš dok ne krene curiti na rupu van.

Preporuka da sipaš Hipenol.
 

4340

Dobro znana faca
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
374
I prije ispuštanja najbolje da napraviš koji krug sa traktorom da se ulje izmiješa i digne talog pa ga onda ispusti.
 

Najnoviji postovi

Na vrh