• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zemlja iz ribnjaka kao gnojivo za vrt

• Temu pokrenuo videk
  • Datum prvog posta
V

videk

Guest
Lijepi pozdrav !
Imam jedno pitanje vezano uz zemlju iz ribnjaka. Naime, nedavno mi je jedan prijatelj ponudio veću količinu zemlje s dna ribnjaka, koja je navodno dobra za sadnju povrća, odnos kao gnojivo u povrtnjaka. Zanima me da li netko ima kakvog iskistva s time, odnosno je li to korisno za povrtnjak?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
JakTo je sigurno gnojna i dobra zemlja al ima problem,jer je punna raznim ,sjemenjem koje bi ti moglo stvarat problem jer iz te zemlje razno razni drac,ako je susna godina puca jako i tvrda bude ko kamen da ju freza nemre razbit.
Mi smo navozili jednu rupu i tam je uvjek tvrdo kad je susa a kad ima kisa raste trava kakva nigdje ne raste.
Jedino ju izmjesat sa svojom zemljom u nekom normalnom omjeru,mozda bi bila dobra,al ja nebi jer se bojim sjemenja koje je u njoj i ceka normalne uvjete da nikne.
To je moje iskustvo i misljenje,nek se jos netko javi pa odluci kaj bi ti bilo najbolje.

V

videk

Guest
zahvaljum na odgovoru. riskirati ćemo, pa ako izraste :icon_weed: javim se :)

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
A probaj al pomjesaj sa svojom da nije cista iz ribnjaka,pa se javi krajem godine da vidim kak se pokazalo.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Po meni nema bojazni po pitanju sjemenja koje se nalazi u toj zemlji, jer kao prvo, sumnjam da se u vodi sjeme može sačuvati od propasti, a sa druge strane sumnjam da sjemenja vodenog bilja/korova može niknuti na oranici

Najnoviji postovi

Na vrh