• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor 2511 curi ulje ispod zamašnjaka

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
292
Dakle radi se o Zetoru 2511, na istome su 2013. godine zamijenjeni semerinzi sa prve slike, odnosno semering na spojničoj, druga slika, je samo uguran bez vađenja starog.

Evo nakon 4 godine ponovo slini ulje ispod zamašnjaka pa vas molim za savjet.

Gdje kupiti kvalitetne semeringe jel ovi očito to nisu bili i kako izvaditi semering sa druge slike, stari i onaj još stariji.

Prva slika:



Druga slika:




Isto tako zanima me posljedice ako su sada papučice odmaknute više od 42/35 mm od srca lamele, koliko je to dobro i kako utječe na ljepše odvajanje kvačila. Znači sada su možda 47/40 mm udaljene od srca lamele, prije stiskanja.
 
Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,011
Ako baš mora biti dupli, s unom, s prahobranom ..... i svim ostalim mogučim modnim dodacima onda lager comerc ili Set Bjelovar. Preporučam Corteco.
Ako ležajevi imaju lufta ili su ona tri imbusa ili vijka 8mm otpušteni, kao i ako je igličasti u spojničkoj ili ležaj u zamajcu .... nekaj od toga ne valja onda vam uzalud trud svirači.
Semering male spojničke iskopaš šerafcigerom, a da bi videl igličasti i provjeril ostale ležajeve koje sam spomenul, moraš vaditi spojničke pa ti bu lakše i semeringe iskopati.
Ako se kvačilo teško ne pritišče, ako ne klizi onda ostavi kak je. Mjere su ionak za novo kvačilo, a kod tebe su opruge več malo oslabile.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,011
Na pamet ne, moral bi u katalog pogledati ali danas ne.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,011
Baš guglam nebi li ga negdje nabol, i nabol sam ga, za 100 kuna na njuškalu :(rofl):
 
Na vrh