• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ZETOR 5011 lupkanje u mjenjaču i problem s hidraulikom

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
143
Pozdrav da li je netko imao problem s lupkanjem u mjenjaču naročito kad idem u trikverc čuje se tup,tup,tup kako ubrzavam tako i lupkanje ubrzava,cuje se i u 2,3 brzini ali ne toliko najviše se čuje kad idem u rikvec u 5-oj nisam primjetio,zanima me u čemu bi mogao bit problem ovog lupkanja i da li se mora odvajati komplet mjenjač i rastavljati ili se kvar može sanirati samo skidanjem gornjeg i donjeg poklopca mjejača??što se tiče hidraulike ne znam da li je to povezano s lupkanjem ali i kad radi na leru i stoji na mjestu negdje oko pumpe-kardana se cuje umjereno lupkanje i kad se ugrije ulje teže diže trebam dati gasa da bi digao,ulja ima dovoljno

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,982
Teško za prstom pokazati gde je problem, ali moraš skinuti pod hitno poklopac mjenjača i vidjeti kaj se događa jer bolje nebu, može samo napraviti veču štetu nego kaj ju imaš sad.
Za popravak, zamjenu zupčanika, osovina ili ležajeva traktor mora iči na tri dijela.
Za hidrauliku po opisu kvara treba poraditi na pumpi hidraulika, a za to ju treba izvaditi van.

dady

Član
Tu od
22 Sij 2015
Poruka
143
MUHA hvala na odgovoru tog sam se i bojao da ce morati ici na 3 djela,pumpa mi ne predstavlja neki problem tu je možda najednostavnije staviti novu.ali za otvaranje na tri djela moram ga negdje dat na popravak jer ja nemam uvijete da ga rastavim na tri djela,koliki bi približno mogao biti trošak tog?s obzirom da sam u dalmaciji ne ocekujem da ce biti baš jeftino....

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,877
Kak je već rekao muha, skinite prvo poklopac između volana i poklopca hidraulike, zadnji kraj u zrak, pa se možda bude vidjelo šta udara. Imao sam slučaj kod tasta da je vilica mjenjača bila pomotana.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,982
koliki bi približno mogao biti trošak tog?s obzirom da sam u dalmaciji ne ocekujem da ce biti baš jeftino....
Pojam skupo i jeftino smo neki dan u temi o Ursusu probali objasniti...
Recimo meni je skupo platiti smjestaj u dalmaciji, o restoranima i kafičima da ni ne pricam, plodovi mora ili nekaj kaj je bilo dalmatinskim suncem ogrijano troduplo kosta...
Malo te zafrkavam ali točno tak je.

Ne vidim razloga zakaj bi kod vas popravak trebal biti skuplji?
A o konačnoj cifri mi je teško bilo kaj reči dok se ne vidi kaj treba i kaj se bu jos sve usput našlo da je prilika sad promjeniti.

Najnoviji postovi

Na vrh