Danas sam gledao jednog 6745, uvezen sa zapada, čovjek tvrdi da je 84 god. Navodno tad se radila ponovljena serija tih 67XX. Traktor ima Boš pumpu bez čoka, vjerovatno stavljena sa nekog drugog traktora ili čega već, drugačije je boje (žuta) u odnosu na motor!? Zračni filter je kao kod mene na 7745. Neznam dali bi on trebao biti kao na 69-ki, ili je ta novija serija imala takav filter?
Ima automatsku blokadu prednje vuče i ima hidraulični volan sa onim klipom sa strane.
Boš pumpa me i ne brine toliko, koliko ova prednja vuča sa blokadom, bojim se da je to stavljeno sa nekog drugog traktora a da je njegova original bila obična, bez blokade.
A znam da prenosni odnosi diferencijala obične i te sa blokadom nisu isti.
Zna li neko dali uopšte postoji ta serija 6745 iz 84-te godine i dali su ti traktori imali blokadu prednje vuče?
Ili je ovo možda neki "zetorštajn" skopljen od više traktora?
Evo jednog takvog čovjek bi se mjenjao...al me brine da neću s konja na magarca.
http://www.pik.ba/artikal/9844206/zetor-6748/
cjena 15 500 s utovaračem.
Koliko se sjećam ti imaš IMT 560, ako ga nisi u međuvremenu zamjenio.
Sa ovim ili sličnim Zetorom neće biti "sa konja na magarca", sa njim ćeš se preporoditi.
Velika je razlika između Zetora i IMT u udobnosti, a da ne spominjem to što je ovaj duplak, hidraulični volan, široka kabina...
Osim toga na Zetoru ne moraš skidati kuku da bi zakačio plug ili kosu. A to mi najviše smeta kod IMT-a, nisam vidio gluplje rijesenu kuku nego što ima IMT.