• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zob 2025- 2026

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,228
Dali je netko sijao ovu jaru zob?
Unaprijed zahvaljujem na komentarima 20260213_093619.jpg

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
222
Ja ju imam tj sijem zadnje tri godine, planiram opet ju posijat, možda već sutra ili ću pričekati još 10ak dana..
To je koliko me sjećanje služi, mislim austrijska sorta! Dosta je teška, tj HL dobar.
Dosta niža od dosadašnjih koje sam imao, prinosi redom zadnje 3g;
2023- 6,2 t/ha..2024- 2,5 t/ha (tu ju je led uništio i još došao led u najgore vrijeme za zob, izlomio stabljike, postavljao sam mislim slike..nisam se iskreno tad nadao ni toni da će biti) i prošle 2025- 7,4 t/ha

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,228
Prošle godine sijao Bc Baranju i Rwa Egon, za sad mi nije ni jedna po volji, pa sam odlučio na ovu od Agronoma.
Isto rekli da je kao Austrijska sorta samo je njihova dorada
Njihov ozimi ječam, Haneelroe je do sad izgledao bolji ( bolje zelen) u odnosu na Bc Vedran, no budemo vidjeli krajnji rezultat
Na oranice još nemogu ući zbog vode, prva prilika i krećem u sjetvu
Samo me interesira norma sjetve pošto nemogu nači podatke, pa bih Vas molio kojim normama se služite
Trenutno stanje jedne od oranica
20260213_142037.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh