• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adengo

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja prosle god isel u korekciju sa Motivelom, znaci protiv sirka, ma nist koristi, ko da sam sa svetom vodom sprical.
Ove god naravno Adengo ko zemljisni, ali nekaj drugo moram naci za sirak, da djeluje.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,478
Ivan,, neželim da ti pametujem,,, ja kako sam prije pratio Adengo je i zemljišni i florijalni herbicid,,,
Ja tretiram kukuruz Adengom kad krene četvrti list,, normalno radimo pred veče kad nije veća temperatura,,,
Sad gdje je sklop kukuruza tolko loš poslije će krenuti korov ,, pogotovu koštan,,

MeđiMurec

Član
Tu od
13 Sij 2021
Poruka
82
Ja prosle god isel u korekciju sa Motivelom, znaci protiv sirka, ma nist koristi, ko da sam sa svetom vodom sprical.
Ove god naravno Adengo ko zemljisni, ali nekaj drugo moram naci za sirak, da djeluje.
Mada je kolega topliner već spomenuo Monson protiv divljeg sirka, i ja ga isto preporučujem. Uništio ga totalno, zemlja bila čista ko asfalt.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
kaj god da koristite, NIKADA to isto sredstvo nemojte korisitit dvije ili više godina zaredom, nego obavezno mijenjajte...
stalnim korištenjem istog sredstva svake godine dobijete sve više rezistentnih korova na tu fromulaciju, a stalnim "šaranjem" po spektru sredstava dobivate "rat"... ;)

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Ja ću ove godine sve Motivell Extra 6 OD Profi Pack, pa kak mu Bog da.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Ni ne moze doc isto sredstvo kad ista kultura dolazi tek trecu godinu opet. Sto je neki minimum plodoreda.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
gledam "velike" proizvođače oko sebe i pitam se...KOJI PLODORED?... :oops:

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Ja ga se isto ne držim baš al se trudim vrtit kulture,ali zato njih par oko mene ni ne znaju valjda da se i druge kulture siju osim kukuruze 🤔

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Danas sam malo posjetil poljoprivredne ljekarne i raspitival se za herbicide. Ispada da kod mene za male površine (pakiranje za 400 čhv) imaju jedino motikan i travel. Prskaju se kao kombinacija od 3. do 6. lista kuruze.

Ima li tko kakva iskustva s tim herbicidima.

Imt 542 De lux

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2010
Poruka
1,166
Motikan ima djelatnu tvar dikamba a trawel rimsulfuron,radio sam s time prije 10 god,problem je sto sirak postaje otporan na djelatnu tvar sulfourea bez obzira kako se to sredstvo zvalo

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Mada je kolega topliner već spomenuo Monson protiv divljeg sirka, i ja ga isto preporučujem. Uništio ga totalno, zemlja bila čista ko asfalt.
Oprezno s monsoonom.. Prskali jedne godine pa raskalio kukuruz, jedva se oporavio. Išao sa preporučenom dozom za 1ha striktno pred večer. Trava se osušila, ali bome i kukuruz nije dobro prošao.

Najnoviji postovi

Na vrh