• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Agregat za struju

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Probao sam pronaći odgovarajuću temu, ali nisam uspio pa sam tako otvorio novu.
Riječ je o agregatu neznam koje marke, nazivne snage 30KW sa pogonskim motorom marke deutz. Motor je na četiri cilindra hlađen uljem. Mene zanima da li ima kakvih problema pri zamjeni ulja u takvom motoru i koliki bi bili preporučeni servisni intervali? Navodno ima malo veću količinu ulja zbog hlađenja.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Baš sam danas tražio ulje za izmjenu u Yanmaru. Na nekim uljima piše da idu i do 600 sati, odnosno po preporuci proizvođača ili nakon 1 godine. Vidi što traži proizvođač. To su motori oko 1.500 okretaja. Ja ću provjeri kod servisera Camins generatora pa javim.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,608
Obično ulje INA Super 3/5.
To je zračno hlađeni Deutz F4L912.

Ekonomist

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
516
Ja sam nabavio Valovine All Fleet Extra 15W-40. Kao bolje je od INA Super MAX 15W-40. Kod oba ulja duži su intervali zamjene i bolje podnose više temperature motora. Prvo ima preporuku za Camins motore.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh