Ima money back guarantie ali na aliexpress.Jesam i ja neke stvari s Ebay-a nabavlja a na Alibabi sam gleda neke ali nisam kupova.
Nema money back garancije, koliko ja znam, pa se nisam odlučija.
Ali je puno jeftinija nego Ebay za neke stvari.Poštarina je to šta im kvari konkurentnost, same cjene su za naše pojmove a i za ebay, odlične.
Ja bi se odlučija za neke jeftinije stvari, dok bi skuplje gleda kupit tamo di imam garanciju povrata novca ako stvar ne radi ili dodje razbijena.
Da te obavjestim - sve stvari na e-bayu su iz KineAlibaba i Aliexpres su otac i sin, tj, ista firma. Nisam nikad tamo kupovao, ali često kupujem na Ebayu, jer imam više povjerenje u SAD nego Kinu, mada možda griješim, jer je Kina prestigla SAD.
Dobro nisu sve ali 90 % je@Diabola.. tek sad sam vidio tvoj biser, da su na Ebayu sve stvari iz Kine. , evo ova na primjer original iz Kine http://www.ebay.com/itm/Patek-Phili...386?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20fe5a41aa, i nešto jako bitno na Alibabi se mogu kupiti samo nove stvari dok na Ebayu ima od igle do jahte, nove i rabljene čak i neispravne za dijelove.