• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Alpina export

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Jučer sam upalio ovo čudovište! Kad sam konačno otvorio paljenje, počistio sam platine, dugmad nije potrošena, našao sam i što je po svemu sudeći uzrok problema bio, na žici koja ide na platine komadić lema je stajao i upirao se u kučište tu je radilo kratki spoj, sve kad sam složio upalila je na drugo potezanje štrika... tj. sajle :rolleyes:
Pretpaljenje nisam štelao nego sam obilježio i opet vratio ploču na isto mjesto. Na koji način se zapravo štela pretpaljenje, ako bi trebalo kad u buduće ? I još me prijatelj pitao kakvu mještavinu ulja i benzina vi koji imate te kosilice pravite za to? On se ne sjeća točno jer još bio mali kad se s tim radilo. Na čepu rezervara piše 6%, on je sad napravio neku malo jaču mješavinu i to mi je donio, na to sam upalio jučer i malo se vozao okolo, ali za duži rad kakvu mješavinu napraviti, dal se držati toga od 6% ili su prije ulja bila drugačija pa je zato trebalo više stavljati? :confused:

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Danas sam malo vozao to po dvorištu. Sve je dobro osim kvačila. Kako god našpanam sajlu opet ne odvaja do kraja, odvaja na malom gasu, ali kad dam veći gas kosilica vuče iako je stisnuto kvačilo :icon_hang:
Ulja u getribu sam stavio 1,1 litar i to je već skoro do gornje crtice na šipkici mjerača, tak da više nisam stavljal.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,411
A koje si ulje ubacio umutra? Za ubacivanje u brzine nije potrebno kvačilo, već samo za uključivanje češlja. Ja kad koristim tu mašinu, prvo ide u drugu brzinu, pa stisnem kvačilo i nakon 2 metara mora da stane, pa uključim češalj bez da krči u mjenjaču.
Za isključivanje češlja ne treba kvačilo.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,411
Kad se ulje zagrije, kvačilo bi trebao brže odvajati....

verboncic

Član
Tu od
9 Lip 2012
Poruka
31
Pjero imam pitanje ,ako mozes mi pomoci!??
Posto je tesko naci fiksne zube ceslja,vidim da pise da si sklepao od valpadane!
Pa ako mze koja slika i koji savijet kako i sta napraviti i vidim da imas katalosku knjizicu pa me i to zanima.
Zahvaljujem ako bis mi pomogoa s savjetima oko toga.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,411
Nije teško naći, već skoro i nemoguće za pronaći. U trovinama nema to za kupiti odavno.
Od valpadane paše rupe zubiju, nađe se to u Trstu, zubi su dupli, ali nemaju špica, tako da sam ja špic napravio.
Ali ti zubi su skoro upola tanji od onih od originala tako da sam podmetnuo metalnu trakicu ispod zuba i zakovao sve zajedno da dobijem istu visinu.
Funkcionalno je, ali original bi bilo bolje.

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,790
Ča nima donje piaštrine koji se moru kambijevat. Na mojoj su donji zubi na špic i na njih dojde piaštrin ćepan sa rebatinon. Ja san ih kambijeva dva puta. Kod ove vaše je vjerojatno drugačlje ?:(grin):

verboncic

Član
Tu od
9 Lip 2012
Poruka
31
Znam da je nemoguce da naci ih.Ali govorio neki dan s tipom,koji je radio u tps u mehanickoj i pricao mi kako ih je radi on-od ordinala napravio nacrt pa na pantogrf izrezao,termicki obradili,izravnao ih na magnet da su svi iste debljine i nabrusio na onaj kut odispod.Rekao je da je to jos danas moguce napraviti samo da bi trebalose malo pozabaviti s time.
Nego mozes mi poslati taj katolog djelova ili kamo da ga izvadim ako je kamo na netu.
Hvala ti.Imas :drink:kada budem blizu Umaga.

verboncic

Član
Tu od
9 Lip 2012
Poruka
31
Ča nima donje piaštrine koji se moru kambijevat. Na mojoj su donji zubi na špic i na njih dojde piaštrin ćepan sa rebatinon. Ja san ih kambijeva dva puta. Kod ove vaše je vjerojatno drugačlje ?:(grin):

Original je našpic i rabatini.Tako je na mojoj.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,790
3obxpnv2d5cot512tc7m.jpg

Onda kambijaš samo pijaštrine. Ću ti jutre stavit slike da vidiš kako izgledaju.:(hi):
Ako su takovi, onda ti ni problem ja san ih mijenja pred dva leta, i kupi san ih u Tinalu u Pazinu.

Posljednje uređivanje:

verboncic

Član
Tu od
9 Lip 2012
Poruka
31
Ako sucajno budes mogao jos dobro ako ne...HVALA TI:icon_thumright:

Posljednje uređivanje od moderatora:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pjero pa ta ima delorto talijanski fergazer ko na nekim tomosima automaticima.
Jako dobar i pouzdan i sigurno fino radi s njim?
a i sami motor je vrlo jednostavne konstrukcije.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,411
Tako je, jednostavan i pouzdan motor i karburator....Konstrukcijski je napravljen da traje i služi više desetljeća...

Najnoviji postovi

Na vrh