• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Alternativa alnaseru na IMT 533

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Re: Alnaser 533

More bit da kao i na koprimirani zrak , samo " zrak" dobiju od patrona ..to mi je sad palo na pamet

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365

moj je baš gotov, al kako sam stavio novi akumulator 10 sec grijanja i pali ko mina bez start spreja, samo eto u sred ljeta ...

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746

To sa patronama znam da ima field marshall, al ne znam kak bi to na Imtu funkcioniralo, on tesko sastavlja na 1-2 okretaja radilice, a ima veci broj cilindara i sukladno tome malu masu zamasnjaka.

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=u-vR665VFuw[/YT]

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Baš danas sam kuco po kompu da bi na ju tubu našo neki snimak palenja avio motora na patrone ali niš.Potaknuo me baš onaj film feliksov let.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

To sa patronama znam da ima field marshall, al ne znam kak bi to na Imtu funkcioniralo, on tesko sastavlja na 1-2 okretaja radilice, a ima veci broj cilindara i sukladno tome malu masu zamasnjaka.
to je benzinac?

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746

Tiger je benzinac, a Marshall je diesel

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Puknuti tvoje i jedino rjesenje za anlaser,i alternator je Bedini el. magnetski motor.
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=nlO8UDsc-Fc[/YT]

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Meni je žao da na ovom foruma nema više ljudi slobodna uma koji su spremni barem virtualno razrađivati ideje pa makar to bilo i ono kaj je politika potrošačkog društva / plati pa baci/ odbacila prije nego sam počeo disati .
Čak mi je žao da je tema spojena s temom anlaser 533 jer ovo nema veze s temom analaser nego upravo suprotno .

Evo svježi primjer gajtan , uzeo novi anlaser , sigurno treba i novi akumulator .

Trošak od dvije iljade kuna ..i tako parcijalno svake dvije godine ..nema pauze

Svi znamo da se nije usrečil s novim anlaserom a isto tak znamo da se ne bude ni s akumulatorom ..samo mu to nitko ne želi reči
Akumulatori ne valjaju ništa , naročito na strojevima gdje treba dosta ampera .
http://poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=19592&page=37
I sam imam jednog ciaka pod prismotrom ..pradi samo kad je vruče i dva sata nakon kaj je skinut s punjenja .
gov*o ima samopražnjenje kao da vrti stalno ..na zimi ga treba uzbuđivati brenerom ...

Oficir , da nisi ti trebal s tim linkom biti na temi modelarstvo?

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746

Gledam malo ovo avionsko paljenje na komprimirani zrak pa mi se postavlja nekoliko pitanja. Na koji nacin ulazi zrak u cilindar. zatim, pretpostavljam da mora postojati nekakav razvod tog zraka po motoru kroz cilindre, jer kaj ako su ventili otvoreni ili je par klipova u DMTu? Onaj F.Marshall se prije paljenja dopelja u kontra kompresiju

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

naravno , postoji razvodnik , zrak ulazi samo u taktu ekspanzije .
obenzinaca nije problem , pogotovo u eri nisko oktanskih goriva kad kopresije gotovo nije ni bilo .

Na isti način tj. koprimiranim zrakom se pale veliki brodski motori , njima ide u prilog velika zamašnja masa i jebeno dugi hod cilindra

Dizel je problem radi velike kopresije , i danas mtk treba vratiti kad se pali na štrik ...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Puknuti bas sam del tu jel taj el,motor treba jako malo ampera,ne grije se,samo jak kondenzator i pretvarac sa 12na 230-1000v
Perpetum mobile.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

Puknuti stari brodovi su se mogli upaliti na kurblu npr, pokojni Galeg od pokojnog Tita naravno mogel se upaliti na anlaser znam da znaš kak stari si ti :icon_madu:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746

Kolege vele da nisu mogle naci sistem paljenja avionskih motora, a i sam ponukan pitanjem kak paliti visecilindricni motor na patronu, pitao sam frenda koji je strucan i on mi veli da se taj sistem zvao "coffman starter". Onda sam malo proguglao i to je drugaciji sistem nego se pali jednocilindricni marshall. Naime coffmanov sistem posredno pokrece motor, plinovi pokrecu turbinu koja je povezana kao klasicni anlaser na motor. Postoji i sistem gdje eksplozoja tjera poseban klip cija nazupcana klipnjaca direktno pokrece radilicu.
Puknuti a bude obicna patrona za dupljenku dosta za tvoj IMT, ili mozda nabaviti punjenje za 155mm haubicu:icon_fU:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
aha , ako maršal imal jedan cilindar onda je normalno da ga treba vratiti ..več sam reko , isto kao dizel mtk

oficir , te stvari imaju primjenu još uvjek samo u labaratoriju

ovo je stvarno zanimljivo

coffman-starter-1024.jpg

ispada da u filmu sere kag kaže da bude iskoristil jednu patronu da pročisti cilindre nakon čega je stvar i zapalila ..ili je možda kriv prijevod

Posljednje uređivanje od moderatora:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746

ajd, povezimo paljnje kao ma marshalu sa imtom. potreban je razvod, principa frtajler kape:icon_idea: i potrebno je neposredno dovesti zrak u cilindar. Dakle opet treba busiti glavu:(envy):, i neki stabilni jednosmjerni ventil.

primjer mehanickog startera:
http://www.startwell.com/

edit:
jel bi grizel nokte da je imal pun sanduk municije?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ne treba bušiti glavu , imamo poklopce predkomora koje se skidaju izvana
možda ne razumijem kako je palio maršal ?

Ne mogu to sad posložiti u glavi ali nema kod trocilindraša moment da kad u jednog guraš zrak u drugom bude takt kopresije

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746

Kaj nisu kod trocilindrasa klipovi 2-1, zamaknuti za 180:icon_scratch
Na marshallu je sa jedne strane rupa za ciket, a sa druge rupa za patronu i to ide u glavu

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746

priznam, pogresl sam....nisam imal priliku u zivo vidjeti, a onda se svakakve konstrukcije motaju po glavi:s:

Najnoviji postovi

Na vrh