• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Alternativa alnaseru na IMT 533

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
ovi na klipovima imaju tip-top motore koji "nema da slažu" čim okrene pali, tebe handri situacija da ga treba vrtit da bi dao dim......tako nekoliko puta i tek onda da zapali
ja ulažem na žeravicu u komori
takođe predlažem nešto straga na kardan (jer postoji kvačilo da uključiš/odvojiš pogon) ali prethodno smislit dekompresor (nekad proljetos sam dao prijedlog kako) da bi mogao da zavintaš zamajac, nek dizne nekoliko puta štrcnu i onda da (pokuša) upalit

sad me škaklji scena dva vinkovića spojena kardanom, dekompresor već ima.......ili će upalit ili ću nešto zdrobit :mad::

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kažeš da imam jednog tomo vinkoviča kojeg palim na štrik pa preko kardana 533?- a ne , da imam tomo vinkoviča prodalo bi se sve ostalih traktroa

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
tomo vinkovič je krcat kojekakvim inverzijama , pa ne bi bil probllem to prešaltati da vrti zrcalno

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Kažeš da imam jednog tomo vinkoviča kojeg palim na štrik pa preko kardana 533?- a ne , da imam tomo vinkoviča prodalo bi se sve ostalih traktroa
nisi me razumio, kažem da bi bilo zgodno to vrtit straga preko kardana, elektro motor, neki manji benzinac s reduktorom.....
a da imaš vinkovića njegovi kvarovi bi rasprodali sve do gaća, pretjerah ga ja, ovo već prelazi u kategoriju lovačkih priča. Evo još jedan dobar, prodaj sve ostale vinković ionako vrijedi kao svi ostali

Možda bi išlo sa kardanom ali smijer vrtnje ??
u ovom slučaju vrtiš kako ti odgovara.....vinković je to :tractor:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Tomo ga može u krajnem stanju i odvuč do prvog odpada.:icon_weed:

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
365
evo jedne - stavit akumulator 220ah naprijed na nekakav nosač u kutiji da ujedno posluži umjesto tegova, a s takvim ima da ga vesla do preksutra mada mora upalit odma i bez karika koliku imaju startnu struju :biggrin:

0118059.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Takav akumulator, ali ne na vozilu, već na pomoćnim kolicima.
Najjednostavnije i najjeftinije, kad već nećeš brener.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kakva su iskustva sa "ruskim" grijačem na benzin ?..ono kad pumpaš u kabini ,

ZJ , na koji brener misliš?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ili za usisnu granu ili za otpad. Kak ti paše :D:

Posljednje uređivanje:

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Je li procijena da bi osrednji 533 sa dobrim 539 alanserom dobro palio?
Znaci kolika je sansa da 533 ima djelom problema sa paljenjem zbog gasa na vakum i tog sistema?
Bas cu probat svoj traktor upalit ove zime na 24v, ne rokne li ko 539...onda nije za sve kriv alanser

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Pazi da ti ne ''rokne'' nešto i prije nego što motor upali

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
533 jednostavno kilavo vrti, još kad zima dođe, alnaser suh, bateriji padne startna sposobnost, pa pilot kvačilo ne stisne, a ručica hidraulika u gornjem položaju ....

Zivisic, na 24 možeš samo direktno bez spajanja u postoječi strujni krug. Ništa mu nebude za probu, najvjerojatnije. Ovisi u koliko je alnaser izmučen do sad.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Znam sve sta treba za paljenje na 24v, probat cemo to.
Moj ima i problem kad stoji duze ko da izgubi gorivo na pumpi, tj ko da ima zraka pod tlakom, onda ja odvidam dok ne potece, pa onda palim...

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
Jos jedna stvar koja me strasno ljuti kod ovih motora je pumpa ulja, tj pritisak!
Ti motori su ocajno zabrtvljeni i jasno mi je da ne mogu imat 3-4 bara, ali da pumpa ima tako malen protok, to je nevjerovatno.
Uvik sam razmislja, doduse na 539 (jer je lakse) kako stavit neku pumpu od 6aka i odrezat je na 2 bara..

Najnoviji postovi

Na vrh