• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Alternativna baterija za Bosch aku bušilicu

Razinekop

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2013
Poruka
343
Molio bih pomoć oko pojašnjenja nekih stvari vezano za moju improvizaciju.Nisam puno radio sa aku bušilicom koja je podosta stara ,ali još radi za moje male potrebe dobro. Na njoj su bile orginalne Ni-Cd ili Li-Ion ili neke druge baterije koje sam ja kao elektrotehničar jake struje zamijenio puno jeftinijim od orginala koje su kupljene u Chipoteci -Vrlo vjerovatno olovna .Punim ih preko orginal Bosch punjača i nakon skoro godinu dana počele su pomalo gubiti "snagu"-manje rade.Pada mi na pamet da spojim dvije paralelno ali me strah preopterećenja punjača.Imam i auto punjač pa bih mogao i tako puniti.Svaki savjet dobrodošao, a poglavito od gospodina Plus.

Prilozi

• IMG_20230401_153310.jpg
    IMG_20230401_153310.jpg
    35.4 KB · Pregleda: 12
  • IMG_20230401_153453.jpg
    IMG_20230401_153453.jpg
    29.5 KB · Pregleda: 12
  • IMG_20230401_181035.jpg
    IMG_20230401_181035.jpg
    36.4 KB · Pregleda: 12

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Pozdrav, nisam to prije čitao, malo sam se vani "vjetrao" itd.

Moje iskustvo s AKU bušilicama je bilo s robnom markom Makita. Od 6 kom kupljenih za kolege iz radione, svaka s po 2 kom baterija i punjačem, krepala je 1 jedina baterija, nakon jako intenzivne upotrebe, dobili smo drugu na teret jamstva.

Drugo ili zapravo prvo moje iskustvo je bila OBI jeva AKU bušilica, nije imala litijevu bateriju. Baterija je krepala za 4 mjeseca. Dobio novu bušilicu, opet na njoj baterija krepala za cca 2 mjeseca. Bacio sve u kut i krenuo po neku drugu, novu.

Kupio sam u Lidlu Parkside, garancija 3 godine, s 2 baterije. Mjesec dana prije isteka roka garancije prdnula getribica, ne baterije. Otišao u svoj Lidl, za cca 15 min vratili mi sam novac - moja naklon za njih, hvala im.

Sad koristim AKU bušilicu iz Kauflanda, 2 kom batetija Litij Ion i punjač, rade odlično.

Moj poznanik je na AKU bušilicu ugradio Gel akumulator 12 V i radio dalje.

Moj kolega s posla, lumen za struju, slaže pakete od članaka.

Eto to su moja neka saznanja.
Što da ti savjetujem, osim ne vjeruj "zamjenskim baterijama" za skuplju AKU robnu marku bušilicu.
Radije kupi ovako kao ja Kaufland, Lidl i uživaj u poslu i garanciji. Tvoji su živci vredniji i skuplji od te bušilice, koja ti zapravo nije osnovni alat za preživljavanje u poslu.

Vratio se budem u mlade dane, tada sam slušao savjete da nismo tako bogati da bi kupovali jeftino.
Kupi nešto s dugom garancijom i baci Bosch. Nije Bosch sve kriv, mi smo za njih zadnja rupa na svirali, a zamjenske su baterije nešto kao rupe izvan područja svirale...

Razinekop

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2013
Poruka
343
Hvala ti na podužem objašnjenju ali nije meni problem u bušilici-(bušilica je više nego ok) nego u baterijama. Imaš snagu punjača ,izlaznu struju i struju jedne zamjenske baterije. Da li bi dvije baterije spojene paralelno bile prejake za dotični punjač? Ja sada sa njime punim jednu po jednu. Ako je prejako u budućnosti bi kupio još dvije nove baterije i jedna nova i jedna stara-paralelno bi se punila preko auto punjača.Nisam sa tim slabim strujama "udobro".

Posljednje uređivanje od moderatora:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Te detalje koje ti pitaš nisam nikada mjerio, a niti analizirao.
Nisam siguran da je auto punjač dobar za baterije od AKU bušilica, jer automobili imaju olovne akumulatore.

Najnoviji postovi

Na vrh