• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,971
Pa pitaj kod vatrogasaca koji pune boce. A imaš u Galdovu za CO i u bivšoj željezari za argon (SOL)

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,971
Svaki aparat treba proučiti prije kupnje. Pogotovo ako se želi zavarivati i aluminij.
Recimo spominje se trofazni, a on radi na dvije faze i takav daje max oko 220A

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,974
Ako su u pitanju stvarni amperi 200A je ozbiljan aparat i za domačinstvo i neke manje radione je ok. E sad potreba nekad je da se može variti svašta. Da bi aparat podržao tig, mig, rel, od hobi aparata nema neke vajde. Iz klase industrijskih to je puno para i kolika je opravdanost potrebe tog, korišteni takvi se mogu naći uz pristupačne cijene. Moje razmišljanje i ja nabavljam sav alat korišten industrijski. Takođe nepotrebno je pregoniti ili imati nepotrebnu snagu tih aparata.
Svaki aparat treba proučiti prije kupnje. Pogotovo ako se želi zavarivati i aluminij.
Recimo spominje se trofazni, a on radi na dvije faze i takav daje max oko 220A
Neke opcije na dve faze ali pretežno na tri. Takođe i trafo aparati sa tri faze mogu i na jednu da rade, obično imaju šemu spajanja tih opcija.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,668
Jučer sam nešto vario i primjetio da mi maska ne reagira na svjetlo. Dobro, malo sam i vario tako dok mi to nije postalo jasno. Na sreću, noć je prošla dosta mirno, malo osjećaja da imam kuruzu vu očima, ali je prošlo. Izgleda da mi je otišla baterija jer svijetli mala crvena žaruljica battery low. Ne znam kako zamijeniti bateriju. Gledam na You Tubeu i tu ispada da treba sve rasturiti da se dođe do nje. Ako to krenem rastavljati pitanje je tko bu to sastavil natrag? Em sam čorav, em ne vidim, em imam naviku da to satrem prije nego popravim. Da li ima možda netko da to stručno odradi i zamijeni usranu bateriju? Maska je Esab Savage A 40. Zahvaljujem unaprijed. esab savage A40 1.jpg esab 2.jpg esab 3.jpg

vidanje

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2016
Poruka
161
Jučer sam nešto vario i primjetio da mi maska ne reagira na svjetlo. Dobro, malo sam i vario tako dok mi to nije postalo jasno. Na sreću, noć je prošla dosta mirno, malo osjećaja da imam kuruzu vu očima, ali je prošlo. Izgleda da mi je otišla baterija jer svijetli mala crvena žaruljica battery low. Ne znam kako zamijeniti bateriju. Gledam na You Tubeu i tu ispada da treba sve rasturiti da se dođe do nje. Ako to krenem rastavljati pitanje je tko bu to sastavil natrag? Em sam čorav, em ne vidim, em imam naviku da to satrem prije nego popravim. Da li ima možda netko da to stručno odradi i zamijeni usranu bateriju? Maska je Esab Savage A 40. Zahvaljujem unaprijed. View attachment 83523 View attachment 83524 View attachment 83525
ako tu imas foto celiju stavi to na sunce da se dopuni baterija

Prilozi

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    24 KB · Pregleda: 2

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,668
Napravio sam to. Bila je čitavi dan na suncu, ali crvena lampica i dalje svijetli, a maska ne reagira.

Na vrh