ez11f-e6013 je debelo oblozena rutilna, mozete probati tanko oblozene 6013. Inace za taj aparat su stari majstori davali prednost ez-8rc; nisam probao samo znam da je na mojem esab aparatu dosta vise prskala kuglice, ali ju mozete voziti prema gore i prema dolje bez problema.Pozdrav
Imam pitanje vezano za elektrode.
Obavljam doma raznorazne popravke i izrađujem prema potrebi neke manje zahtjevnije stvari. Koristim elektrodu EZ 11f jer je jedina dostupna u mojoj okolici. Zanima me koja bi bila bolja od ove da su zavari nešto kvalitetniji, npr. kod popravka prikolica. Koristim stari varstroj 135, sa njim sam probao E7018 ali nejde nikako.
Ti najbolje znaš dali ćeš imati potrebe nešto vatiti ili ne. Pored potrebe da se nešto zavari koliko je to kvalitetno, mnoge poznajem koji slično imaju potrebu ali nemaju rutinu i neodrade to onako kako bi trebalo ili željeli pa izgube volju. Ako pricamo o aparatu svestranon (za više vrste metala) onda ništa od hobi varijanti. Može samo doći u obzir crni čelik u rel i mig, ostalo bez pulsa ništ. Industrijski aparati su druga priča, a cijenu ozbiljne.Neograničen, samo ne bih volio platiti nešto što neću nikad koristiti.
Neznam ništ o tom aparatu, ali ako nema puls, ograničen je na crni čelik i inox. Mada pocetnici nemogu obojene ni variti.Iz vlastitog iskustva, preporučam ti jedan od Proinstalovih aparata.
Dobra garancija, mogućnost kupovanja dodataka po želji (gorionici, kabeli različitih duljina, pogoni na 1,2 ili 4 kotačića, plnovi i boce, pribor)... Aparat možeš probati prije kupnje...
Ovaj jednostavni, kojeg imam, može biti MIG/MAG, REL, s punjenom žicom, sa i bez plina, lift TIG, ima Arc force i Hot start, mali napon u mirovanju, 4 pogonska kotačića...
Kabeli su kupljeni po želji (masa 4m, bez kabela za elektrode jer ga imam, doplaćen polikabel 6m....).
Manjeg je kupil kolega koji se bavi ozbiljnijom bravarijom, z njim povaril krovište za radionu...veli da je prezadovoljan.