Re: aparati za varenje ili po domači švasaparat
Pozdrav svima!
Ni ja ne tvrdim da invertorski aparati nevaljaju, sasvim suprotno oni su odlični, i imaju dosta prednosti u odnosu na stare aparate sa transformatorom! Laki za poneti, vare bazične elektrode(jači je var 2-3 puta, i manje šljake u varu, u odnosu na var kiselih elektroda bla bla bla...),,,ali nemože nadživeti stari aparat ni slučajno! Glavni elektroliti(kondenzatori) stradaju.....a da negovorim o ostalim kvarovima, gde majstori deru(ako se može, i vredi opraviti)!
Ja govorim iz izkustva, jer se kod nas u tvornici koriste mnogo aparata za zavarivanje,,,i ima dosta sranja sa njima!
Ruku na srce...i zavarivači su nemarni, pa ga ostave napolje da prenoći(da ga nenosimo u radionicu, sutra ćemo opet variti)...pa ga pokriju sa najlonom,,,,i sutra kreću da rade :scratch a aparat se nakupio vlage, i neće da radi,,, a oni udri s leva/desna...možda i krene raditi, pa na opravku...
@majstor-A što se tiče produžnih kablova od 50m(nije bitna dužina)...hmmm...u pravu si, da sjebu aparate...zašto????
Pa produžni kablovi budu razdrkani, sjebani, loši spojevi u utičnici/utikaču(varničenje)...a aparatu to smeta, i crkne!
CO2 - to je za fine poslove,,,i nije loše imati ga! Nema šljake i lako se vari(da nije zarđano)! Što kažete...idealan za auto limariju!
Žao mi je,,,što nisam slikao kvarove na invertorskim aparatima,,,pa da vidite kakvih sve ima!
Kod običnog aparata sa transformatorom...ima tri stavke sto može crći! A kod Invertorskih...milijun...i odma se tu ugradi gospodin Murphy! :lol: Sa pravilom: Ako nešto ima više sastavnih delova...lakše i crkne!!!
Pozdrav Joe!