• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,348
Gle. Meni na autu nigdje ne piše euro 4 norma. Na čepu goriva samo piše diesel 😂.

Jel ja stvarno znam da to nije euro 2? Ne znam. 2 službena dokumenta kažu da je euro 2..

Ako čiki na eko testu nije bilo sumljivo to. Što da meni bude?

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,163
Moja Octavia 1.9 tdi pd, 2005.je bila euro 4, tak da mislim nema šanse da je kia 2007. Eu 2.
Jedino ako je za drugo tržište napravljena ( van EU ) u nekoj "otvorenoj" verziji ali čisto sumnjam.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,377
To sam ja i pretpostavljao. Ali me zanimalo jel postoji neka druga mogućnost.

Staru prometnu nemam da provjerim kako je u njoj bilo.

Njihova greška je. Dok me ne smeta nisam ja dužan njihove greške ispravljati. Ako me bude smetalo bit će ispravljeno.

Ja nikakve koristi osim izgubljenog vremena nemam ako to idem ispravljati.
Kaj nije za euro 2 skuplja naknada za okoliš?

Prometna ti nije ni bitna, bitno je ono kaj oni u svojem sustavu imaju.
Ako i kod njih piše euro 2 možda bolje da ne čačkaš dok niko ništ ne pita.
Riješil buš, ali trošak buš moral ti platiti. Od potvrde proizvođaca da je euro 4 do nove prometne.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,861
Ja bi del po prijeđenom kilometru od tehničkog do tehničkog..
Nije isto ja koji napravim 1000km i neko ko napravi 10 000 km. A istim autom i motorom..
Znači ko se više vozi, nek više i plati.. 👌

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,348
I kod njih u sustavu je euro 2. Zato sam i priložio u drugom topicu sa tehničkog potvrdu.

Ne bi ja to ni skužio nikad da na eko testu nisam bio ono. 3 prsta ispod crte. Tipa 1/20 od dozvoljenog 😂

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,666
Vidim da sam nekome od moderatora dao posla, ali je sve sredio i doveo u red, hvala mu, nije bilo namjerno, Zoran je to zakuhao razbacanim informacijama po raznim mjestima, ja sam samo bio dobar i tražio po sječanju 🫣😇🤣🥂

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,284
Ja bi del po prijeđenom kilometru od tehničkog do tehničkog...
Pa to i je tak...u cijeni goriva. Čemu dodatno plaćati paušal?
To je porez na imovinu a ne cestarina.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,861
Pa je tak. Al viš da nam oni dodatno još neke namete deneju.. Službenici na tehničkom da knjižicu prepusti kroz printer i da vudri štambilja. 🤦

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,146
Cestarina kod registracije je slično ili isto kak i paušal za energiju i distribuciju struje. Trošil ili ne moraš platiti.

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
518
Da je bar malo srama u tome.
Od sedme do desete godine starosti vozila plačeš porez na novo vozilo i istovremeno naknadu za staro vozilo

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
437
Porezi na ceste prilikom registracije i u cijeni goriva nemaju puno veze sa cestama. Cilj je jednostavan: prikupiti što više love u državnu kasu, na bilo koji način. Sada je ovako - a biti će samo gore, to jest s vremenom svi mogući porezi će rasti, biti će izmišljeni novi nameti - to je neminovno. A neminovno je zato jer država previše troši. Što bi rekao jedan ekonomist davno, nemojte gledati trenutnu visinu poreza nego gledajte koliki je državni proračun, jer potrošnju države prije ili kasnije uvijek na kraju plaćaju građani. Kod nas je bitno pogledati rast državnog proračuna zadnjih 30 godina, pa će sve biti jasno.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,202
Probao, prst je čisti, no čudno mi bilo jer na prijeđenih 50 000 km nisam vidio da dimi bijelo dok traje regeneracija
Doduše radio je za skoro tri godine regeneraciju 4 put, ono pokaže da je regeneracija u tijeku, da nastavim s vožnjom, pa odbrojava 15 min

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
437
Ja bi del po prijeđenom kilometru od tehničkog do tehničkog..
Nije isto ja koji napravim 1000km i neko ko napravi 10 000 km. A istim autom i motorom..
Znači ko se više vozi, nek više i plati.. 👌
Onda bi bilo skidanja kilometraže - industrijskih razmjera. Najbolje otvoriti servis negdje u blizini stanice TP i još pride imati prodaju osiguranja.......
A državi treba love vozili se mi ili ne.....

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,861
Pa malo prije se pisalo da na 3 mjesta u kompjuterima ima zapis o kilometraži..
Sve provjeriti na tehničkom, ak se nađe da je bilo skidanja kilometraže ide kazna..
Ko prođe, prođe. Ko ne, jbg
Isto kak i sad na tehničkom, auti s pepeljarom bolje prolaze 🤣🤣

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,377
Ćemu panika, za traktore i prikolice naknada ostaje ista bez obzira na kilometre, nosivost, snagu...

Najnoviji postovi

Na vrh